
לפני שנים כשהילדים היו קטנים, כמעט כל ביקור בסופר היה מסתיים בעמדת המאפית,
עם כמה אצבעות וניל חמות וקריספיות.
כשאני רוצה להכין קינוח מבצק עלים , אני משתמשת בבצק עלים חמאה.
או שאני מכינה – כאן מתכון
אצבעות הוניל הן למעשה קרמשניט אפוי.
מומלץ לאכול חם חם כיוצאות מהתנור !
במילה אחת –
תענוג 🙂
בואו להכין,
בצק עלים חמאה
לקרם פטיסייר –
כוס וחצי חלב
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל /כפית וניל איכותי
2 שקיות סוכר וניל
8 כפות סוכר
4 כפות שטוחות קורנפלור
2 ביצים
מניחים בקלחת כוס חלב ורבע כוס שמנת. מוסיפים סוכר ווניל.
מחממים על אש נמוכה -גבוהה.
טורפים את הביצים בקערה.
בקערה נוספת ממיסים את הקורנפלור עם החלב הנותר- חצי כוס.
טורפים היטב את תערובת חלב-קורנפלור עם הביצים.
משלבים לחלב החם בהדרגה,תוך השוואת טמפרטורות .
טורפים היטב את הקרם ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד.
הבישול בערך כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה לדרגת קרם סמיך ויציב.
מקררים היטב.
מכניסים למקרר לקירור והתייצבות.
מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של כ- 10 ס”מ
מורחים את הקצוות בביצה טרופה.
מניחים מילוי וניל בקצה אחד וסוגרים למלבן ארוך.
מניחים בתבנית וחותכים לאצבעות. (כמו בורקס תפוחי אדמה קנויים ).
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה לתנור מחומום 180 מעלות לכ- 30-40 דקות.
מפדרים באבקת סוכר וטורפים בהנאה 😉
מאותו בצק ומאותו קרם אפשר להכין קרם שניט במנות אישיות.
מפזרים מעט סוכר על הבצק, מרדדים מעט.
קורצים מהבצק עיגולים/פרחים.
מניחים על תבנית אפייה , מעל הבצק מניחים נייר נוסף ועוד תבנית .
מכניסים לאפייה ל- 180 מעלות כחצי שעה. לאחר קירור,מזלפים קרם מכניסים למקרר.
מאגר מתכונים לעוגות הגבינה שלי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”