הכנתי בסוף השבוע האחרון, קובה פטנט – קובה בשיטה ממש קלה שמתאימה בדיוק לקיץ החם.
סיר מושלם לשבת – קובה בשיטה ממש מהפכנית .
ואם אתם לא מכירים אותה כדאי ושווה לכם להכיר,
חוסך עבודה וזמן ובעיקר טעים טעים.
כבר הכנתי כמה פעמים ואפילו יש מתכון ותיק כאן ,אבל הפעם שידרגתי את הציפוי גם בבורגול דק .זה יצא טעים פשוט נהדר.
העוקבים שלי באינסטגרם כבר ראו את הסירטון והמתכון שהכנתי בסוף שבוע אז אם אתם עדיין לא עוקבים – זה הזמן להתחיל !
מכינים קובות ממש במהירות, הן יוצאות רכות ונמסות לתוך הפה.
מלא בשר ומעט ציפוי – כי זה מה שמחפשים בקובה.
הרוטב עם המון דלעת ועוד מבחר ירקות.
יצא סיר מושלם – כל המשפחה התיישבה סביב הסיר והוא חוסל ,נרשמה התלהבות מכל הסועדים.אז אני משתפת במתכון כאן
המצרכים-
600-700 גרם בשר טחון טרי
בצל
שן שום
חופן פטרוזיליה/בזיליקום
מלח פלפל שחור
מעט בהרט
כף פירורי לחם
ביצה
אפשר עוד תבלינים לפי טעם אישי שלכם.
מכינים ביצה וטורפים בצלחת אחת
ובצלחת שניה חצי כוס סולת מעורבבת עם חצי כוס ג’ריש (בורגול הכי דק)
לסיר-
בצל
3-4 עפים סלרי עלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
עגבניה גדולה חתוכה
קישוא
כוס פסטה (מחית עגבניות )
או 2 כפות רסק עגבניות.
פפריקה
מלח
פלפל שחור
מעט בזיליקום יבש
מעט צ’ילי לחריפות
חופן במיה קפואה בסיום הבישול מי שרוצה
אופן ההכנה –
מכינים את הציר שאליו נכניס את הקובות.
מטגנים בצל ושום עם מעט שמן , מוסיפים את הירקות מטגנים היטב ומוסיפים מחית עגבניות תבלינים ומים. לאחר שרותח מעבירים לאש נמוכה ומכינים את הקובות.
מכינים תערובת של הבשר- קוצצים במעבד מזון בצל עם פטרוזיליה ושום.
מעבירים לקערה עם הבשר ומערבבים יחד עם התבלינים והביצה פירורי לחם.
יוצרים כדורים בגודל הרצוי. לא גדולים מאוד.
טובלים את כדורי הבשר תחילה בביצה ולאחר מכן בתערובת הסולת והבורגול.
מניחים בתוך הרוטב בסיר.
מסדרים סביב ומערבבים קצת שהרוטב יכסה את הקובות.
טועמים שלא חסר מלח או תבלין אחר.
מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה 10 דקות לפני שסוגרים אפשר לפזר במיה קפואה סביב .
סיר משגע, תכינו אורז לבן או חלה וזה מושלם !
פשוט להכנה וטעים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
הי תודה על המתכון
יש לך רעיון להפוך את הציפוי ללא גלוטן? פולנטה ? או? מתמצאת? תודה
קמח תירס פשוט