
אורז חגיגי משובח גם בטעם וגם צבעוני ויפה מראה .
הכנת האורז היא כמו הכנה של אורז פרסי ממש באותה שיטה.
המרכיבים הם קצת שונים ויוצרים אורז משגע וטעים.
ערבוב של שני סוגי אורז – יסמין ואורז אדום ,
יחד עם בצל כרישה ואפונה ירוקה טרייה שהוצאה מהתרמילים ישירות לסיר,
יצרו תבשיל נהדר יפה חגיגי ומרשים – וכמובן שטעים !
אורז חגיגי משובח
המצרכים – כאן ל 4-5 סועדים אפשר להכפיל את הכמויות
3/4 כוס אורז אדום
3/4 כוס אורז יסמין
חצי כוס אפונה ירוקה טרייה- (אפשר קפואה אבל נצלו את העונה עכשיו יש בשוק אפונה טרייה
שטעמה הרבה יותר משובח מהקפואה )
חצי כרשה פרוסה דק
בצל קצוץ
חופן נדיב של שמיר קצוץ/או כל ירק אחר אם לא אוהבים שמיר
תפוח אדמה פרוס
מלח, פלפל שחור
מעט כורכום
אופן ההכנה –
- מתחילים בבישול של האורז במים – מחממים מים לרתיחה עם מעט מלח, מעבירים תחילה את האורז האדום.
- לאחר 3 דקות בישול מוסיפים גם את האורז הלבן ממשיכים בבישול עוד 5 דקות . מעבירים למסננת ומניחים בצד.
- במקביל מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה יפה.
- מוציאים לצד.
- מטגנים בתחתית של הסיר את פרוסות תפוחי האדמה.
- מערבבים את האורז עם הבצל והכרשה המטוגנים, מוסיפים גם אפונה ירוקה,שמיר ותבלינים .
- מעבירים את התערובת מעל תפוחי האדמה .
- מכסים במגבת ומכסה ומעבירים לאש ממש ממש נמוכה לבישול של כ- 30-40 דקות.
אורז חגיגי משובח
אורז – מאגר מתכונים
מתכונים לפסח
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.