אורז חגיגי משובח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אורז חגיגי משובח גם בטעם וגם צבעוני ויפה מראה .

הכנת האורז היא כמו הכנה של אורז פרסי ממש באותה שיטה.

המרכיבים הם קצת שונים ויוצרים אורז משגע וטעים.

ערבוב של שני סוגי אורז – יסמין ואורז אדום ,

יחד עם בצל כרישה ואפונה ירוקה טרייה שהוצאה מהתרמילים ישירות לסיר,

יצרו תבשיל נהדר יפה חגיגי ומרשים – וכמובן שטעים !

אורז חגיגי משובח

המצרכים – כאן ל 4-5 סועדים אפשר להכפיל את הכמויות

3/4 כוס אורז אדום

3/4 כוס אורז יסמין

חצי כוס אפונה ירוקה טרייה- (אפשר קפואה אבל נצלו את העונה עכשיו יש בשוק אפונה טרייה

שטעמה הרבה יותר משובח מהקפואה )

חצי כרשה פרוסה דק

בצל קצוץ

חופן נדיב של שמיר קצוץ/או כל ירק אחר אם לא אוהבים שמיר

תפוח אדמה פרוס

מלח, פלפל שחור

מעט כורכום

אופן ההכנה –

  • מתחילים בבישול של האורז במים – מחממים מים לרתיחה עם מעט מלח, מעבירים תחילה את האורז האדום.
  • לאחר 3 דקות בישול מוסיפים גם את האורז הלבן ממשיכים בבישול עוד 5 דקות . מעבירים למסננת ומניחים בצד.
  • במקביל מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה יפה.
  • מוציאים לצד.
  • מטגנים בתחתית של הסיר את פרוסות  תפוחי האדמה.
  • מערבבים את האורז עם הבצל והכרשה המטוגנים, מוסיפים גם אפונה ירוקה,שמיר ותבלינים .
  • מעבירים את התערובת מעל תפוחי האדמה .
  • מכסים במגבת ומכסה ומעבירים לאש ממש ממש נמוכה לבישול של כ- 30-40 דקות.

אורז חגיגי משובח

אורז – מאגר מתכונים 

מתכונים לפסח

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות