
ארוחה שלמה בסיר אחד.
מסוג התבשילים שאני אוהבת להכין, במיוחד בקיץ.
אורז בסמטי בשילוב בשר עגל/בקר טחון , וטעם עמוק של תרד טרי- פשוט טעמים מושלמים 🙂
המצרכים לכ- 4 סועדים-
300 ג"ר בשר בקר/עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש – לא חובה )
1 בצל גדול קצוץ
כ- 150 ג"ר תרד טרי בשרני
2 שיני שום כתושות
1/2 פלפל ירוק חריף -לפי טעם
כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
שמן
מלח, פלפל
קורט קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה-
שוטפים היטב את האורז ומניחים במסננת.
מחממים במחבת טפלון גדולה ורחבה כ -3 כפות שמן, קוצצים את עלי התרד ומשלבים לשמן לטיגון.
מטגנים את העלים עד להשחרתם כ- 20-30 דקות, תוך כדי עירבוב מתמיד.
הטיגון, מוציא מהתרד את כל הארומה הנפלאה שלו שנותנת את הטעם לתבשיל.
זה בעצם התבלין של התבשיל.
מוציאים את התרד לצלחת. באותו מחבת מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ.
משלבים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי עירבוב. מוסיפים פלפל חריף שום כתוש ואת התרד המטוגן ותבלינים.
מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
מוסיפים מים רותחים עד כ- ס"מ מעל התבשיל. בודקים את התיבול של מלח אם צריך להוסיף.
מכסים את המחבת ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 40 דקות.
מגישים למרכז השולחן ונהנים מכל ביס, סלט קצוץ ,וצלוחית טחינה ואתם מסודרים.
בתאבון 🙂