קציצות עוף עם תרד ברוטב גזר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות חזה עוף בשילוב תרד, מונחות בתוך רוטב גזר משגע פשוט מושלמות.

את הקציצות הטעימות האלה הכין בני יובל.

יצאתי לסידורים וכשחזרתי לצהריים הסיר המופלא הזה היה מונח לו על הכיריים – פשוט כיף לא ?

שלפתי את המצלמה ומיד צילמתי.

חיידק אהבת המטבח דבק גם ביובל,

אז מידי פעם תראו מתכונים שלו כאן באתר .

מנה מצויינת, מאוזנת ובריאה והיא גם לייט 

 

לסיר משפחתי-

מצרכים- 

כ- 700 גר' חזה עוף טרי

בצל קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

חבילה גדולה של  תרד בשרני – שקונים בשוק לא בסופר

2 פרוסות חלה רטובה סחוטה

מלח, פלפל,קורט אגוז מוסקט, מעט צ'ילי חריף

 

לציר – רוטב

1 בצל קצוץ

רבע מהחבילה של התרד

גזר חתוך לקוביות קטנות

עגבניה בשלה קוביות

3 גזרים 

תבלינים פלפל שחור גרוס

צ'ילי חריף, מלח,

כפית זרעי חרדל 

פלפל יבש מתוק

לימון סחוט

גרידה של לימון – מוסיף המון 

 

קוצצים היטב את הבשר עם סכין טובה. 

כך גם את החלה. 

קוצצים כחצי חבילה של התרד ומשלבים לתערובת הבשר.

משלבים תבלינים ובצל קצוץ דק. מערבבים היטב את התערובת .

מניחים בצד.

בסיר רחב ושוטוח מחממים 2 כפות שמן זית.

מטגנים את הבצל מספר דקות ומשלבים קוביות גזר ועגבניה.

מוסיפים גם כחצי מחבילת עלי התרד הטרי.

את הגזרים טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר.

נעזרים במעט מים חמים. טוחנים למחית חלקה.

מניחים את התבלינים במכתש ועלי ומרסקים אותם – זרעי חרדל,פלפל שחור,צ'ילי ופלפל יבש מתוק.

משלבים לסיר.

משלבים גם את רוטב הגזר ומוסיפים ממש מעט מים רותחים.

יוצרים כדורים מהקציצות ומניחים ברוטב.

מכסים את הסיר ומעבירים לבישול של כחצי שעה .

 

מגישים בתוספת אורז לבן או צהוב 

 

שלמות 🙂

 

כל מתכוני הקציצות שלי 

עוד רעיונות לארוחות שישי

 

חזרה לדף הבית 

 

המתכון פורסם בעיתון "לאשה" במדור שלשה בסיר אחד

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments