קציצות דג סלמון ברוטב חריף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קציצות דג סלמון ברוטב חריף אשש

סיר עשיר ומשמח לערבי שישי, לכל אוהבי הדגים.

 

הקציצות של אליזה חברתי היקרה, בשלנית מוכשרת המומחית בבישול מרוקאי.

אליזה ואני שרות באנסמבל גלרון בכפר סבא.

בכל סוף שנה נפגשים כל חברי האנסמבל, לערב סיכום שנה ופותחים שולחן גדול עמוס בכל טוב.

יש לנו לא מעט בשלנים וחובבי אוכל באנסמבל.

השנה אליזה הפתיעה עם סיר קציצות סלמון חריפות וקערת קוסקוס בהכנה בייתית כמו שהיא יודעת לעשות.

סיר מטריף וטעים שחוסל עד טיפת הרוטב האחרונה .

אליזה נידבה את המתכון ומיד התיישבתי לרשום . 

 

קציצות דג סלמון ברוטב עגבניות חריף של אליזה , 

 

המתכון לקציצות סיר משפחתי גדול –

כ – 800 גר’ דג סלמון טרי נקי מעור ועצמות.

בצל גדול 

ביצה

חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה 

2 שיני שום כתושות

גרידת לימון 

2 פרוסות חלה רטובה סחוטה

מלח, פלפל שחור

 

המצרכים לרוטב-

שמן זית/רגיל בנדיבות כרבע כוס לפחות

בצל קצוץ

10 שיני שום חתוכות דק

3-4 עגבניות בשלות קצוצות ללא קליפה.

3 פלפלים/גמבות גדולים פרוסים

פלפלים ירוקים חריפים 2-3 לפי טעם והחריפות הנסבלת שלכם.

בקיץ הפלפלים הירוקים מאוד חריפים!

2 קופסאות עגבניות חתוכות דק

מלח, פלפל, 

מעט כמון

כף פפריקה מתוקה בשמן

כף פפריקה חריפה 

כף לימון כבוש (מתכון ל-הכנת לימון כבוש כאן )

 

אופן ההכנה-

קוצצים את הדג במעבד מזון בפולסים רק עד שהדג קצוץ היטב. 

מוציאים לקערה.

מעבירים את הבצל למעבד וקוצצים עם הפטרוזיליה/כוסברה והחלה .

מעבירים לקערה משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

 

מחממים סיר רחב וגדול עם שמן , מטגנים את הבצל לשקיפות.

מוסיפים שום תבלינים ועגבניות .

מוסיפים גם את הפלפלים. מטגנים מעט ומשלבים את רוטב העגבניות ופלפל חריף.

מבשלים כ – 10 דקות מוסיפים מעט מים .

יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 30 דקות.

לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה /כוסברה קצוצה ומיץ לימון סחוט

תכינו את החלה 🙂

אליזה מגישה את הקציצות עם קוסקוס מרוקאי אמיתי

תודה אליזה על מתכון מושלם !

 

הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק של “מתנות קטנות” 

– את הקציצות אפשר להכין מכל סוג דג שאתם אוהבים 

כל מתכוני הדגים שלי 

כנסו כאן למתכוני ארוחת שישי 

 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

 

חזרה לדף הראשי !

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אורית
1 year ago

אם רוצים שלא ייצא חריף, מספיק להוריד את הפלפלים החריפים והפפריקה החריפה?