פשטידת דלעת וכרישה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אני מאוד אוהבת את משפחת הדלועים.

דלורית יש לי קבוע במקרר, וכן כיש עונה של דלעת ערמונים היא נכנסת אצלנו לתפריט .

הכנתי פשטידה של טעמים שאני מאוד אוהבת –

המתיקות של הדלעות בשילוב משפחת הבצלים ובתוספת של גבינות טובות, יצרו פשטידה מופלאה.

פשטידה חלבית  של אוסף כל הדלעות שיש בסופר בתוספת בצל וכרישה.

הדלעות נכנסו לתנור לאפייה עד לריכוך, תהליך שמרכז להן את הטעם ומשבח את המאפה.

 

המצרכים לתבנית קוטר 25-25

אני אוהבת לאפות פשטידות בכלי הגשה ואז ישר מחממים ומגישים לשולחן.

 

חצי קילו דלעת

דלורית בינונית

1-2 דלעות ערמונים

כף חמאה

כרישה בינונית

בצל גדול 

 

50 גר' פרמזן מגורדת

50 גר' גבינת עיזים קשה כמו גאודה

אפשר שילוב של כל גבינה אחרת שאוהבים- קצ'קבל,תום,וכו'.

50 גר' גבינה צהובה

1/2 קופסה שמנת מתוקה

4 ביצים

תבלינים- פלפל שחור,מלח,אגוז מוסקט

לבשמל- 

30 גר' חמאה

2 כפות גדושות קמח

2 כוסות חלב

 

לתחתית התבנית מעט חמאה וחופן של פירורי לחם

חותכים את הדלעות ומכניסים לאפייה של כחצי שעה

   

 

במחבת רחבה מחממים כף חמאה ומטגנים את הבצל  והכרשה שפרסנו לרצועות דקות.

מוציאים לקערה.

מחממים 30 גר' חמאה באותו המחבת, משלבים את הקמח, מערבבים היטב ומוסיפים את החלב.

מערבבים עד שמסמיך ומורידים מהאש.

משלבים את הבשמל לבצל והכרשה.

מוסיפים את הביצים השמנת והגבינות המגורדות.

מתבלים בתבלינים . משאירים כמה פרוסות מדלעת הערמונים לקישוט.

את השאר, חותכים לקוביות קטנות ,או מרסקים מעט ומשלבים לתערובת.

משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות.

מפזרים פירורי לחם מסביב .

זה יוצר בסיס נהדר לפשטידה במקום להכין בצק .

מעבירים את התערובת ומקשטים בפרוסות מדלעת הערמונים. 

מכניסים לתנור על 180 מעלות כ 40-50 דקות.

אפשר להכין מראש ולהקפיא.

חג שמח תכינו זה נהדר !

 

מתכונים נוספים לפשטידות שלי 

 

כל הרעיונות לשבועות  כאן 

 

 

דף הבית 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments