פוקצ’ות מגוונות לאירוח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פוקצ’ה היא מסוג המאכלים שחייבים להיות על השולחן בשבועות.

זה לא רק טעים, זה גם נראה יפה,צבעוני ועשיר בטעמים. 

מכינים שולחן מלא בכל טוב והפוקצ’ות תמיד גונבות את ההצגה.

 

 הפוקצ’ה הראשונה – פוקצ’ת שומר – אניס וגבינת סנט מור .

פוקצ’ה בטעם אניס עדין ,ומעליה שומר צלוי שנאפה לפני,

הצלייה של השומר עושה לו פלאים – טעם פשוט מופלא ומתקתק.

השידוך שנראה לי הכי מתאים, הוא גבינות עיזים .

 

אחת מגבינות העיזים המשובחות ביותר, היא הסנט מור-

 

גבינה שהיא אחת הטובות שטעמתי.

 

 

לעבודה,

בצק – מספיק ל 3 פוקצות בינוניות

חצי קילו קמח לחם

כף שמרים יבשים

כפית דבש/סוכר

2 כפות שמן זית

2  ו- 1/4 כוסות מים

 

הכנת הבצק-

במיקסר להניח שמרים , כוס מים ודבש.

לאחר תפיחה קלה לשלב את שאר המצרכים ולהתחיל בלישה.

ללוש כ- 5 דקות.

מתקבל בצק רך ודביק.

מעבירים לקערה משומנת מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

מורידים נפח , מחלקים ל- 3.

לחלק אחד של הבצק, משלבים כפית זרעי שומר שגרסנו מעט.

מטמיעים בבצק היטב ומתפיחים שוב כחצי שעה.

בינתיים מכינים את הירקות הצלויים-

על נייר אפייה משומן מניחים שומר חתוך לעובי של ס”מ בערך.

אופים בתנור מחומם על 180 מעלות כ 20 דקות.

באותו אופן צולים ירקות נוספים אותם נשים על הפוקצות האחרות.

 

משטחים את הבצק על נייר אפייה משומן מעט בשמן זית.

מניחים את השומרים הצלויים על הבצק.

מתפיחים כחצי שעה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם עם 220 מעלות

15-20 דקות אפייה או עד הזהבה יפה.

מוציאים את הפוקצה מהתנור , פורסים פרוסות מהגבינה,

מסדרים מעל השומר, מכניסים לאפייה של עוד כ- 2-3 דקות.

אפשר לקשט בעגבניות שרי צלויות ועלי שומר ירוקים.

מגישים חם וטרי !

זה מופלא 🙂

 

פוקצה נוספת –  של ירקות צלויים ומוצרלה טרייה –

פוקצ’ה ללא תוספות, שעליה הנחתי לאחר האפייה ירקות צלויים – בטטה,

קישואים/זוקיני, בצל סגול,ועגבניות שרי צלויות.

מניחים את הירקות הצלויים על הפוקצה האפוייה,

חותכים מוצרלה טרייה ומניחים מסביב. ומכניסים ל 2-3 דקות לאפייה .

מגישים מיד כשיוצא מהתנור. מקשטים בעשבי תיבול טריים – אורגנו או זעתר טרי 

 

אפשר להכין מראש ולפני שהאורחים באים לחמם .

מ ע ד ן !

 

 

ויש גם פוקצ’ה טבעונית ללא גבינות –

מסדרים מעל הפוקצ’ה ירקות צלויים – כרובית,שומר,זוקיני,עגבניות שרי,

אפשר כל ירק צלוי שאוהבים מוסיפים גם זיתים ועשבי תיבול טריים -אורגנו ובזיליקום.

מכניסים לאפייה כ- 20 דקות.

 

חג שמח 🙂

 

כנסו לכל מתכוני שבועות שלי 

 

מתכוני מאפים מלוחים 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments