עלי גפן ממולאים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

בעונת הקיץ כאשר שיחי הגפנים בשיא פריחתם,  פשוט מתבקש להכין עלי גפן ממולאים .

הגפנים מלאים בענבים והעלים שלהם פשוט מושלמים למילוי.

בחצר של השכן שצמוד לבית של אמא, ישנם שיחים של גפן.

אז קיבלתי רשות והלכנו לעשות קטיף עלים, כי להכין עלי גפן ממולאים

מעלים טריים זה פשוט טעם משובח יותר.

אם יש לכם הזדמנות להשיג עלי גפן טריים , עשו זאת.

את העלים שקטפנו חולטים במים רותחים.

 

לאחר מכן מסננים מהמים. 

מכינים צנצנת עם מי מלח ומכניסים את העלים החלוטים.

אפשר לשמור במקרר עד שבועיים.

 

 

המצרכים – 30-40 עלי גפן

300 גר’ בשר כבש או בקר טחון

3/4 כוס אורז המומלץ ביותר עגול או בסמטי

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

בצל גדול או שניים

מלח, פלפל, אפשר גם בהרט או קינמון

לאוהבים טעם לימוני מודגש (כמוני)

אפשר להוסיף אקסטרא טעם עם חתיכות קטנות של לימון כבוש 

 

לתחתית הסיר-

2 בצלים פרוסים

2 עגבניות פרוסות

לימון פרוס או לימון כבוש

חופן של ענבים 

כפית סוכר

מלח פלפל

מיץ מלימון שלם

מכינים את המלית-

מטגנים בצל קצוץ במעט שמן.

מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון.

מוסיפים את העיגבניות לעוד דקה שתיים.

מורידים מהאש.

שוטפים את האורז היטב ומסננים.

מניחים בקערה ומשלבים את תערובת הבקר.

מתבלים בתבלינים.

מניחים כף מלית על כל עלה בקצה ,סוגרים מעט מהצדדים ומגלגלים לעלה.

מכינים את התחתית בסיר.

מניחים 2-3 כפות שמן בתחתית הסיר.

מניחים את הבצל, ומעליו את העבגניות וחלק מהלימון.

ממסדרים את עלי הגפן הממולאים מסביב בצפיפות.

מניחים מעל העלים פרוסות לימון וענבים.

מניחים על אש גבוהה. 2-3 דקות ולאחר מכן מוסיפים מים עד לכיסוי.

לאחר שהתבשיל רותח, מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה עד שעה ורבע.

לקראת סיום סוחטים את הלימון מעל התבשיל.

 

 

תכינו זה מעדן !

 

אפשר להכין כמובן מעלי גפן שקונים בצנצנת בסופר.

ואם אתם צמחוניים תכינו רק בלי הבשר 

 

חזרה לדף הבית 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments