עוף שלם צלוי ממולא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוף ממולא וחגיגי שאני מכינה בכל פסח וגם אחרי כנשארות מצות מפסח.

המלית הכי טעימה שתכינו לעוף.

זהו בעצם אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לפני מספר שנים לספר המתכונים הראשון שלי.

המנה לא מצטלמת הכי יפה אבל היא פשוט כל כך טעימה ושווה שחבל לפספס.

ואפשר להכין אותה אחרי פסח עם שאריות של מצות.

אז לעוף המיוחד הזה יש סיפור שלם ואספר אותו כאן,

אולי כי זו שנת ה- 70 למדינה והסיפור הזה נוגע לי אישית, אך גם לעצם היותנו עם מיוחד,

למרות הכל !

 

את המלית הזו למדתי להכין מ- חנה לבנטל, אמריקאית ישראלית שעזרה לי בימים קשים.

 

וזה הסיפור-

הורי נפצעו בתאונת דרכים קטלנית בשנת 83 .

הם נסעו לחגוג 25 שנות נישואין בטיול מקיף לארה”ב.

בדרך למפלי הניאגרה , אירעה התאונה הקטלנית, אבי נפצע מאוד קשה והיה בסכנת חיים מיידית.

אמא הייתה עם שברים באגן וברגליים.

המזל היה, שבית החולים היה קרוב בעיר באפאלו.

בית חולים ענק ומתקדם שם הצליחו להציל את אבי ממוות מיידי,

אך הוא נשאר נכה וישב על כסא גלגלים.

התאונה התפרסמה מייד בעיתונות המקומית.

קהילה שלמה של יהודים וישראלים מקומיים, נרתמו לעזור להורי.

זה משהו שעד היום, כשאני מספרת עוברת בי צמרמורת.

רק בעם היהודי יכולה להיות כזו דאגה וחמלה לאנשים זרים ששייכים לאותו עם,

וזקוקים לעזרה, במיוחד כשנמצאים בניכר.

 

חנה לבנטל ישראלית שחיה בארה”ב עם משפחתה בעיר באפלו ,

אירגנה את כל הקהילה היהודית בעיר,לעזרה מיידית להוריי.

הם הפעילו קשרים ורופאים וביקרו את הורי עד שאני הגעתי לטפל בהם.

 

לחנה כבר הייתה רשימה של משפחות מארחות  – 

כל שבוע  התארחתי אצל משפחה יהודית אחרת.

המשפחות עטפו אותנו באהבה ודאגה אינסופית.

אצל חנה ומשפחתה המדהימה התארחתי בשבועיים הראשונים.

כמובן שישר השתלבתי במטבחה של חנה. 

ושם גם למדתי להכין את העוף במלית של המצות.

 

ובכל פעם שאני מכינה את העוף אני מספרת לילדי את הסיפור,

ולא שוכחת תמיד לאיזה עם אני שייכת !

 

 

 

 

המצרכים – תכינו תבנית עם מכסה לתנור

עוף במשקל של קילו וחצי עד 2

המלית-

4 מצות שבורות

ביצה

בצל גדול קצוץ

מעט כרשה קצוצה

2 ענפי סלרי בלי עלים חתוכים דק

כחצי כוס מים חמים

מלח, פלפל

 

לתיבול של העוף-

כפית פפריקה מתוקה

כפית אבקת שום

כפית גריל עוף

2 כפות דבש

2 כפות מיץ לימון

כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

מעט מלח

 

לתחתית התבנית – 

בצל פרוס

עגבניה גדולה בשלה פרוסה

3-4 שיני שום חתוכות

שמן זית

3 תפוחי אדמה פרוסים

יש אפשרת לשלב גם פטריות טריות חתוכות

 

מתחילים בתיבול של העוף

מערבבים את כל מצרכים התיבול ומורחים את העוף היטב.

הכנת המלית-

שוברים את המצות היטב.

שופכים את המים החמים. מוסיפים את הביצה.

מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן. משלבים גם את הכרשה והסלרי .

מעבירים לתערובת המצות.

מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

ממלאים את העוף .אפשר לסגור את הקצוות עם קיסם.

או עם פלח של תפוח אדמה.

 

הכנת התבנית עם הרוטב-

משמנים תבנית במעט שמן זית.

מפזרים בצל פרוס ועגבניה פרוסה.

מכניסים לאפייה  180 מעלות כ 10 דקות.

מניחים את העוף, תפוחי האדמה ושאר התבלינים והתוספות (פטריות).

מוסיפים כוס מים מכסים ומכניסים לאפייה בתנור 180 מעלות כשעה וחצי.

בזמן שהעוף בתנור הופכים אותו מידי פעם ובודקים אם חסר נוזלים – אפשר להוסיף מעט מים.

לקראת סוף האפייה אם רוצים להשחים את העוף מוציאים את המכסה.

תכינו זה נפלא 🙂

 

 

מוזמנים להצטרף בלייק לעמוד הפייסבוק – מתנות קטנות התפריט היומי 

 

 

 

מתכוני עוף נוספים 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments