עוגת שמרים רוגלך נוטלה בהכנה בייתית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת שמרים רוגלך נוטלה בהכנה בייתית

רוגלך שוקולד במלית נוטלה שמכינים לבד  בבית בקלי קלות.

עוגות השמרים הכי אהובות על כולם – מי יסרב לרוגלך טרי רך ועסיסי ?

האתגר הוא תמיד להכין קינוח – עוגה שתהייה פרווה ותצא טעימה כמו המקור החלבי שלה.

אז הניסיון להכין רוגלך פרווה עם מלית בטעם נוטלה יצא ממש מופלא.

עוגת רוגלך נוטלה בהכנה ביתית.

המתכון לבצק פרווה מעולה בשילוב של קמח כוסמין ולבן יצא מושלם !

הכנתי את העוגות בתבנית אינגליש קייק כך שהרוגלך מחוברים זה לזה- כמה כיף לתלוש 

ולהתענג על ביס מושלם 🙂

כדי להפוך הבצק לטבעוני – מורידים את הביצה ובמקומה מוסיפים עוד כרבע כוס קרם קוקוס.

הבצק להכנת 3 עוגות  (אפשר להכין מקמח לבן רגיל )

250 גר’ קמח לבן

250 גר’ קמח כוסמין 70 אחוז או קמח כוסמין לבן (מתאים לאפייה מתוקה ) אפשר כמובן – קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

ביצה או רבע כוס קרם קוקוס לטבעונים

רבע כוס סוכר

חצי כוס שמן / לחלבי 150 גר חמאה

וניל

גרדת לימון

חצי כוס קרם קוקוס/ לחלבי – שמנת מתוקה

כחצי כוס מים

איך מכינים רוגלך ?

הכנת הבצק-

בקערת המיקסר מניחים קמח מנופה, סוכר, ביצה, שמרים, ומתחילים לערבל,

מוסיפים הנוזלים, את המים מוסיפים בהדרגה.

לשים את הבצק כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מניחים להתפחה בקערה משומנת כשעה.

בשלב זה מורידים נפח ומכניסים לקירור , לילה או לפחות כמה שעות.

בקיץ עדיף לעבוד עם בצק קר.

 

מכינים את המלית – ל- 3 עוגות 

200 גר’ אגוזי לוז קלויים מעט ומקולפים

3 כפות קקאו

300 גר’ אבקת סוכר 

1/3 כוס שמן רגיל – אפשר שמן קוקוס (אם רוצים חלבי 150 גר’ חמאה מומסת)

כפית ת. אגוזים או שקדים

 

הכנת קרם נוטלה בייתי- 

 

טוחנים את האגוזים במעבד מזון 

הטחינה עד למחית חלקה מעט לחה.

משלבים את הקקאו ואבקת הסוכר . טוחנים עד לאחידות ומוסיפים בהדרגה את השמן ותמצית שקדים,

עד לקבלת מרקם של ממרח שוקולד.

זהו הקרם מוכן.

 

מחלקים את הבצק ל- 3

מרדדים כל חלק למלבן גדול.

מורחים שליש מהממרח על מחצית המלבן

מקפלים ומשטחים מעט בעזרת המארוך.

    

חותכים את  את הבצק למשולשים.

מגלגלים לצורת סהרון ומניחים בתבנית צמודים זה לזה.

   

מתפיחים כ 40 דקות.

מורחים בביצה טרופה (טבעונים בשמן) מכניסים לאפייה לתנור מחומם על  180 מעלות כחצי שעה אפייה.

כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ סוכר – רבע כוס סוכר  רבע כוס מים לחמם עד שהתערובת מסמיכה.

מוסיפים כמה טיפות לימון או רום 

ואם תרצו להכין רוגלך חלבי מבצק כרוך שווה במיוחד כאן המתכון – שמרים שוקולד כרוך 

 

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !

 

 

תכינו כאלה לשבת זה מהמם והריח … תענוג !

מלית שוקולד נוספת תוכלו למצוא כאן – קראנץ שוקולד 

  • רוצים להכין חלבי – מחליפים שמן בחמאה 175 גר’
  • אפשר למרוח ממרח שוקולד קנוי

כאן כל מתכוני עוגות השמרים שלי 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

חזרה לדף הבית 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments