עוגת שכבות שוקולד / חיתוכיות שוקולד מתכון מנצח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

אחרי שהעלתי תמונה של החיתוכיות האלה לעמוד שלי באינסטגרם , קיבלתי מלא בקשות למתכון ,

אז זה המתכון המנצח לעוגת שכבות שוקולד שלי .

עוגת שכבות שוקולד – בצק פריך , מלית שוקולד ואגוזים ומעליה עוד שכבה של פירורי בצק.

ביס מושלם ואני קוראת לה עוגה מנצחת כי זאת עוגה שאין אחד שיסרב לקובייה כזאת

פריכה,שוקולדית, עשירה באגוזים ומענגת.

החיתוכיות האלה יעשירו ויגוונו את משלוחי המנות עם מנת שוקולד אהובה.

מתכון פשוט להכנה והטעם נפלא.

 

בחודשים האחרונים יש ממש מחסור בחמאה בשווקים ובסופרים , כל הזמן אני מוצאת את עצמי מחפשת חמאה . 

בחלק מהסופרים יש רק חמאות תוצרת חוץ במחיר ממש מופקע!

אז הפיתרון שלי הוא לשלב חמאה עם שמן גם בבצקים פריכים –

במבחן התוצאה יוצא בצק מצויין !!!

התוצאה ממש זהה לבצק שעשוי רק מחמאה .

הכנתי בצק בכמות גדולה ולחיתוכיות שוקולד השתמשתי בחצי מכמות הבצק המוכן .

מהחצי השני הכנתי עוגיות פרח ריבה וגם אוזני המן ! בצק מושלם

בהחלט, בצק פריך רב תכליתי

 

 

איך מכינים עוגת שכבות שוקולד – חיתוכיות שוקולד ?

 

תבנית מלבנית 20/30

מצרכים להכנת הבצק הפריך- חצי כמות מספיקה להכנת העוגה

ביצה

100 גר’ חמאה

1/3 כוס שמן

כף מיץ לימון

360 גר’ קמח

כפית אבקת אפייה

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/3 כוס סוכר 

סוכר וניל

קורט מלח

 

המצרכים למלית השוקולד-

150 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ שוקולד חלב

3 כפות חמאה (60 גר’ )

כף ברנדי

2 ביצים

1/4 כוס סוכר

מעט גרידה של תפוז(לא חובה אבל מוסיף טעם )

1/2  כוס אגוזי מלך גרוסים גס

 

הכנת העוגה –

מכינים קודם את הבצק- אפשר ידנית או במעבד מזון.

מניחים בקערה,סוכר חמאה,שמן,שמנת וביצה, טורפים לתערובת אחידה,

משלבים את שאר המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. מכניסים לקירור של כשעה לפחות.

מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים.

להכנת העוגה נשתמש בחצי אחד של הבצק !

מרדדים את חצי הבצק בין שני ניירות אפייה לגודל יותר גדול מהתבנית.

מניחים את הנייר עם הבצק בתבנית  ומיישרים עם סכין לגודל התבנית בדיוק.

מכניסים לקירור.

את שאריות הבצק אוספים לגוש, מכניסים לפריזר.

מכינים את תערובת השוקולד- ממיסים את השוקולדים והחמאה מעל בן מארי או במיקרו.

עד להמסה של השוקולדים.

טורפים את הביצים עם הסוכר היטב.

משלבים את השוקולד והתבלינים – גרידת תפוז, ברנדי ווניל.

מוסיפים את האגוזים לתערובת.

מעבירים את השוקולד מעל הבצק שהיה במקרר.

מגרדים מלמעלה את הבצק שהשארנו בפריזר.

מכניסים לתנור שחומם על 175 מעלות כ -40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה מעט .

לאחר שהעוגה מתקררת חותכים לקוביות יפות .

תענוג !

 

מהבצק המצוין הזה הכנתי גם אוזני המן ועוגיות פרח ריבה.

כאן מתכונים לאוזני המן עם מבחר מליות שונות –  

חג שמח ומתוק !

כנסו כאן לכל המתכונים שלי לפורים 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-

מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments