עוגת גבינה – פרג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

   12325650_1058529167540439_1349963388_o

IMG_2902

 

IMG_2904

 

אני אוהבת פרג… ועוגות גבינה,

 

העוגה משלבת תחתית פרג רכה ועסיסית ומשולבת בתערובת של עוגת גבינה טובה.

העוגה ללא קמח בכלל ומתאימה גם לרגישים לגלוטן.

 

12325650_1058529167540439_1349963388_o

 

 

הצטרפו לעמוד של מתנות קטנות בפייסבוק 

המצרכים

לתערובת הפרג-

100 ג"ר פרג טחון טרי

1/3 כוס סוכר

כפית קורנפלור

1/2 כוס חלב

כפית גרד לימון

20 ג"ר חמאה

כף קורנפלור

לגבינה-

750 ג"ר גבינה לבנה מסוננת מנוזלים

100 ג"ר גבינת שמנת

1/4 כוס שמנת מתוקה

תוכן של 1/2 מקל וניל

2 סוכר וניל

6 ביצים מופרדות – שמתחלקות גם לתערובת הפרג

3/4 כוס סוכר

4 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה-

מתחילים בהכנת תערובת הפרג-

מניחים לסיר קטן – פרג ,סוכר, חלב וכפית קורנפלור. מבשלים כמה דקות

עד לסמיכות.

משלבים את החמאה וגרד הלימון. מקררים.

מפרידים את הביצים – 2 חלמונים מוסיפים לתערובת הפרג המקוררת.

IMG_2762

 

מקציפים את כל החלבונים עם שליש כוס סוכר (מה- 3/4)  והסוכר וניל. 

בקערה נפרדת מניחים את הגבינות השמנת ו- 4 החלמונים הנותרים.

משלבים גרד לימון מקל וניל וקורנפלור. מערבבים למסה אחידה.

 

מעבירים 2 כוסות מקצף החלבונים לתערובת הפרג משלבים גם כף קורננפלור ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

את שאר החלבונים משלבים לתערובת הגבינה.

 

12837308_1058529300873759_958824020_o

מעבירים את תערובת הפרג, לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.

אני הכנתי את העוגה בתבנית גודל  26.  העוגה לא יצאה גבוהה, אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר

מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות לאפייה של כ- 20 דקות.

 

מוציאים את התבנית עם תערובת הפרג האפויה מהתנור , מקררים מעט כ-5 דקות,

משלבים מעל את תערובת הגבינה.

12776856_1058529117540444_1216906897_o

מניחים את התבנית של העוגה בתוך תבנית גדולה עם מים רותחים.

מכניסים לתנור חזרה לחום בינוני נמוך כ- 160 מעלות לכחצי שעה , ואחר כך עוד כ- 40 דקות בחום 130-140.

לאחר שהעוגה התקררה . מכניסים לקירור.

טעימה לאחר כמה שעות במקרר.

עוגה רכה ועסיסית והשילוב מושלם 🙂

 

 

כל מתכוני הפרג שלי  

 

 

IMG_2904

 

IMG_2942

 

מבחר עוגות הגבינה שלי 

 

חזרה לעמוד הבית !

 

 

עוגות ללא גלוטן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments