עוגת גבינה בראוני אגוזי לוז ושוקולד לבן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רשת הצ’יזקייק פקטורי פתחה סניפים בארץ.

זאת סיבה והשראה מספיק טובה למתכון חדש לעוגת גבינה.

מאתגרת את עצמי לפחות פעם בחודש להכין עוגה בסגנון שלהם.

משיטוט באתר שלהם והעוגות המרהיבות שראיתי , קיבלתי השראה לעוגה הבאה –

בסיס עוגת בראוני אגוזי לוז, מעליה שכבת גבינה אפויה וקרמית,

וציפוי שוקולד לבן נוטלה ואגוזי לוז.

השילוב יצא מושלם ביס שהוא תענוג.

את ההשראה לעוגה הבאה קיבלתי מעוגת הבראוני- פקאן וקרמל 

של הרשת. 

בבסיס העוגות של הצ’יזקייק פקטורי הן עוגות על בסיס גבינת שמנת.

השתמשתי גם בריקוטה וגם בגבינה לבנה כדי לעדן את הכבדות של העוגה.

יצא מושלם !

 

עוגת גבינה בסיגנון צ’יזקייק פקטורי

מרפדים תחתית תבנית 22-24 בנייר אפייה

המצרכים לבראוני –

120 גר’ שוקולד מריר

40 גר’ חמאה

כף אבקת סוכר

2 ביצים

כף ברנדי

50 גר’ אגוזי לוז קלויים טחונים גס

1/4 כוס קמח 

 

תערובת הגבינה-

4 ביצים 

250 גר’ גבינת שמנת מסקרפונה או אחרת

1 גביע שמנת חמוצה 

300 גר’ גבינה 9%

250 גר’ ריקוטה

100 גר’ שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

תוכן של חצי מקל וניל או מחית או סוכר וניל

גרדת לימון (למי שאוהב)

 

הציפוי-

100 גר’ שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

כף גדושה ממרח שוקולד נוטלה

חופן נדיב אגוזי לוז גרוסים

 

מתחילים בהכנת תחתית הבראוני-

מכניסים שוקולד וחמאה למיקרו בפולסים  עד שהשוקולד נמס.

טורפים את הביצים עם אבקת סוכר וברנדי ומשלבים לשוקולד המומס.

משלבים את האגוזים והקמח.

יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור בחום 180 לאפייה של כרבע שעה.

מוציאם ומקררים.

הכנת תערובת הגבינה-

מניחים גבינה לבנה ושמנת חמוצה במסננת על נייר סופג להגרת נוזלים, כשעה לפחות.

מחממים שמנת מתוקה במיקרו לסף רתיחה.

מכניסים את השוקולד הלבן.

מערבבים עד להמסת השוקולד.

במיקסר מניחים את הביצים והסוכר וטורפים מעט.

בקערת נפרדת טורפים את הגבינות והשמנת עם הוניל,הקורנפלור וגרדת הלימון.

משלבים את הגבינות למיקסר תוך כדי הקצפה.

משלבים גם את תערובת השוקולד הלבן.

מעבירים את התערובת מעל הבראוני האפוי.

מכניסים לאפייה לתנור בטמפרטורה של 160 מעלות לכשעה.

לאחר שעה מורידים טמפרטורה ל 150 לעוד כחצי שעה. או עד שהעוגה יציבה.

משאירים את העוגה לקירור בתנור.

 

מכניסים למקרר.

מכינים את הציפוי-

מממים במיקרו שמנת מתוקה. משלבים לתוכה את השוקולד הלבן.

לערבבים היטב ומשלבים נוטלה.

מצפים את העוגה ומפזרים אגוזי לוז גרוסים בנדיבות .

 

 

תכינו זה נפלא !

למראה חגיגי מקציפים את השמנת המתוקה שנשארה ומקשטים 

 

 

מתכונים נוספים של עוגות גבינה

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments