מתכון לפלאפל קלאסי משודרג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לפלאפל קלאסי אבל משודרג.

ובמה הוא משודרג ? 

בירקות – פתיתי ברוקולי, שתורמים לטעם ובעיקר לרכות של הקציצה וגם תוספת בריאה ודלת קלוריות.

ובאופן כללי אין יותר טעים ובריא מלהכין פלאפל בייתי שאנחנו יודעים בדיוק מה נכנס לתערובת-

רק מצרכים טובים, מזינים ובריאים !

הכנתי תערובת לקציצות פלאפל- הקציצות הכי אהובות בבית על כולם.

בתוך התערובת שילבתי פתיתי ברוקולי  – ברוקולי שחתוך ממש ממש דק.

המירקם של הקציצה, הופך להיות אוורירי יותר, נעים ורך.

הקציצה יוצאת הרבה פחות דחוסה וממש כיף לאכול אותה.

רעיון מעולה לילדים שלא אוהבים אף ירק (ולי יש אחד כזה בבית שלא נוגע בירקות, חיים או מבושלים).

כך אפשר להוסיף עוד ירק לתוך האוכל שלהם בלי שירגישו.

 

איך מכינים פלאפל קלאסי משודרג ?

המצרכים לארוחה משפחתית 4-5 אנשים

300 גר’ חומוס הדס (הקטן) מושרה 

2 בצלים

6 שיני שום גדולות

חצי חפיסה פטרוזיליה

3/4 כף מלח

כף כמון

כפית פלפל שחור

חצי כפית או יותר שבבי צ’ילי חריף

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות

3-5 כפות פירורי לחם

300 גר’ פתיתי ברוקולי 

 

 

מתכון לפלאפל קלאסי משודרג – אופן ההכנה – 

משרים את החומוס 24-36 שעות במים (אפשר במקרר)- אידיאלי להשרות כ- 36 שעות.

מחליפים את המים כמה פעמים במהלך ההשרייה. מסננים היטב.

מעבירים למעבד מזון את החומוס,בצל,שום,פטרוזיליה ולחם.

    

טוחנים לתערובת אחידה וחלקה.

משלבים את התבלינים .

מוסיפים גם את פתיתי הברוקולי ופירורי הלחם.

מערבבים היטב לתערובת אחידה, אם נראית רטובה ניתן להוסיף 

מעט פירורי לחם.

 

מחממים סיר קטן עם שמן עמוק.

מטגנים עד להזהבה יפה.

    

מכינים את כל התוספות שלכם לפאלפל- טחינה , סלט וכל מה שאוהבים.

פותחים שולחן לארוחת מלכים !

תהנו בתאבון !

 

מתכון לפלאפל קלאסי משודרג , תכינו זה נפלא והילדים ממש לא הרגישו !

 

כנסו כאן למתכון ותיק שלי לפלאפל קלאסי הכי הכי 

 

אוהבים חומוס? סופרפוד אמיתי – כאן כל מתכוני החומוס שלי  

וכאן מבחר מתכונים טבעוניים 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

– המתכון בשיתוף פעולה עם סנפרוסט

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments