מתכון ללביבות ירק / ערוק – עיג’ה – לא משנה איך תקראו להן – הן מדהימות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לביבות ירק – קציצות ירק מופלאות.

לביבות ירק אפויות

 

לביבות ירק אני מכינה על בסיס קבוע – בדרך כלל בשישי שבת – כי הן פינוק מושלם

שכולם פשוט אוהבים.

כמעט בכל עדה יש את לביבות הירק שלה. העירקים קוראים לה ערוק והיא קבוע בתוך הפיתה של שבת בבוקר .

אצל הכורדים / סורים היא נקראת עיג’ה .

בבסיס הלביבות מורכבות תפוחי אדמה , בצל ועשבי תיבול ירוקים.

אפשר כמובן לשלב ירקות אחרים כמו קישואים,גזר או בטטה

התבלינים שמוסיפים לקציצות הירק, משתנים מעדה לעדה , החל מכמון, בהרט, פפריקה כורכום וכו’.

אני מעדיפה לתת לעשבי התיבול להכניס את הטעם לקציצת הירק שלי ולכן מלח, ופלפל שחור מספיקים לי בהחלט!

 

הכנתי לביבות ירק מלאות בטעמים ירוקים של מנגולד, פטרוזיליה ובצל ירוק.

הכנסתי את הלביבות לאפייה בתנור וכך חסכתי לא מעט קלוריות, אפשר כמובן להכין אותן מטוגנות.

טבעונים – מורידים את הביצים ומוסיפים כרבע כוס קמח עדשים או קמח חומוס מעורבב ב 2-3 כפות מים

הכנת לביבות ירק אפויות –

המצרכים –

2 תפוחי אדמה גדולים

חבילה גדולה של עלי מנגולד

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה (כחצי חבילה או יותר )

3-4 בצלים ירוקים קצוצים

בצל יבש קצוץ

2 ביצים (כדי להפוך את הקציצה לטבעונית  במקום ביצים מוסיפים רבע כוס קמח חומוס/עדשים ומעט מים )

מלח, פלפל (אפשר לשלב עוד תבלינים)

4-3 כפות פירורי לחם / קמח מצה בפסח

שמן זית

אופן הכנת לביבות הירק –

את תפוחי האדמה אני מבשלת מעט במיקרו – בגלל שהלביבות ירק הולכות להכנס לתנור – בישול חלקי של תפוחי אדמה מונע נוזלים מיותרים וחוסך בהוספה של קמחים וכמו כן עוזר לאפייה יותר מהירה.

כל תפוח אני מכניסה שלם עם הקליפה למיקרו כ- 3 דקות בפולסים  .

לאחר שהם מתקררים , קולפים אותם ומגרדים לתוך קערה.

מטגנים את הבצל הקצוץ עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה.

קוצצים את החלק הירוק של המנגולד ומשלבים לעוד דקה טיגון, למחבת עם הבצל.

מעבירים לקערה עם תפוחי האדמה. קוצצים את הבצלים הירוקים והפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

בשלב זה אפשר לבחור או לטגן בשמן או להניח על נייר אפייה משומן .

אני הכנתי את לביבות הירק אפויות – יצא מעולה!

מטפטפים שמן זית מעל הלביבות ומכניסים לתנור מחומם על 190 מעלות בערך אפייה של חצי שעה.

תרצו לטגן – מומלץ במחבת גדולה שטוחה בשמן עמוק.

לביבות ירק מופלאות תכינו ! ולפסח זה נישנוש מצויין גם לאמצע השבוע .

מתכון ללביבות ירק / ערוק – עיג’ה – לא משנה איך תקראו להן – הן מדהימות

  • במידה ורוצים להכין עיג’ה בשרי 
  • במקום תפוחי האדמה  שמים –  300 גר’ בשר טחון ולטגן כמו לביבות בשמן עמוק .

 

כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח 

 

מתכונים נוספים של לביבות 

מתכונים מהירים וקלים 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments