לחמניות צימוקים וגבינה בולגרית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אם אתם כמוני, אוהבים שילוב של מתוק עם מלוח ,

מוזמנים להכין את הלחמניות האלה.

אתם גם כאלה שאוכלים בייגלה מלוח עם אגס או תפוח ?

כי זה מה שאני עושה הרבה פעמים, פשוט אוהבת איזון טעמים של מתוק ומלוח.

חשבתי על הרעיון כמה ימים ואמרתי ננסה מה כבר יכול להיות…

 

הכנתי בצק ללחמניות מתוקות עם צימוקים ובתוכן שילבתי פתיתי גבינה בולגרית מלוחה .

 

בצק רך ונעים מועשר בחמאה יצר לחמניות עננים – אווריריות וטעימות, הצימוקים מעניקים מתיקות מעודנת 

שפוגשת את הגבינה הבולגרית המלוחה ונוצר ביס מושלם!

 

 

לחמניות כאלה על שולחן שבועות יפתיעו את האורחים!

המצרכים לבצק הלחמניות – 

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1 ביצה

30 גר’ חמאה רכה

כוס וחצי מים או יותר (תלוי בספיגת הקמח)

3/4 כף מלח

1/3 כוס צימוקים

המלית- 

חבילה פתיתי גבינה בולגרית  220 גר’

 

 

מנפים קמח לקערת המיקסר.

מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח .

מפעילים את המיקסר על וו לישה.

מעבדים את הבצק כמה דקות עד לקבלת בצק במירקם מעט דביק.

מוסיפים את המלח ומעבדים עוד 2 דקות.

מעבירים לקערה משומנת מעט ומתפיחים כחצי שעה בחוץ.

מורידים מהנפח, משלבים את הצימוקים ומטמיעים בבצק.

מכסים שוב ומכניסים לקירור.

אני עובדת עם בצק קר בעיקר כי הוא משתבח בתפיחה במקרר וגם בגלל שכבר קיץ וחם מאוד בחוץ

מעדיפה לעבוד עם בצק קר.

אפשר לתת מנוחה לבצק של לילה או כמה שעות במקרר.

 

מכינים תבנית או סיר רחב קוטר 28 מרופד בנייר אפייה משומן בשמן זית.

מחלקים את הבצק ל- 16-18 כדורים. ממליצה להעזר במשקל.

פותחים מעט את הבצק עם הידיים.

ממלאים בחופן מהבולגרית וסוגרים לכדור.

מניחים בתבנית 

מתפיחים את הלחמניות כשעה.

מברישים את הלחמניות במעט שמן זית.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 190 אפיה של כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.

 

 

תכינו ותפתיעו את האורחים

מעדן !

 

כל מתכוני שבועות שלי 

 

וכאן מבחר מתכוני לחמניות במיוחד לשבועות !

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments