כתיתות שניצל טבעוני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כתיתת שניצל צמחונית – טבעונית בטעם נפלא.

הכתיתה מורכבת מפולי סויה בשילוב של כוסמת ירוקה , ותבלינים.

בתוך הקציצה שילבתי גם מנגולד שנתן טעם עדין ומשובח לקציצה.

את המנגולד אפשר להחליף בעלים ירוקים אחרים כמו תרד או עשבי תיבול.

המצרכים –

3/4 כוס פולי סויה יבשים

1/2 כוס כוסמת ירוקה

בצל גדול

2 שיני שום

גזר מגורד

2 כפות קוואקר

פלפל ירוק חריף או צ'ילי לפי טעם

תבלינים מלח, פלפל, מעט בהרט

מתחילים בהשרייה של פולי הסויה והכוסמת.

משרים כשעתיים.

מבשלים את פולי הסויה במים כשעה עד לריכוך קל.

חולטים את המנגולד (החלק הירוק)

מטגנים חצי מהבצל והגזר המגורד במעט שמן זית עד להזהבה קלה.

מעבירים למעבד מזון את פולי הסויה, הכוסמת,בצל וגזר,שום הבצל הנותר וקוואקר.

טוחנים היטב .

משלבים את המנגולד החלוט לעוד כמה סיבובים עד שמגיעים לתערובת אחידה.

משלבים תבלינים ופלפל חריף.

יוצרים קציצות שטוחות , מצפים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים להזהבה.

   

ישנה אפשרות גם לאפות את הכתיתות – משמנים נייר אפייה ,

מניחים את הקציצות ומטפטפים מעט שמן זית מעל.

מכניסים לאפייה של כ- 20-25 דקות.

יוצא נפלא וטעים בשני צורות ההכנה.

 

 

 

המטוגנות –

 

האפויות – 

 

בתאבון !

 את הסויה ניתן להחליף בקטניות נוספות כמו עדשים, חומוס או שעועית 

 

כאן עוד מתכונים טבעונים 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

וכאן עוד מתכונים של קציצות טבעוניות 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments