כרוב ממולא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

אחד המאכלים הביתיים  והאהובים בכל העדות  הוא כרוב ממולא.

אצל הרומנים הוא נקרא סרמלה – והוא ממולא ביחס של המון בשר וממש מעט אורז, בתוספת כרוב חמוץ לרוטב העגבניות.

במטבח הערבי נקרא מלפוף והוא ממולא בעיקר בבשר כבש עם תערובת תבלינים כמו אגוז מוסקט,הל,וקינמון.

אפשר לשלב  בתוכו בשר טחון, ואפשר  גם לעשות אותו בגירסה הצימחונית  ללא הבשר,
רק עם ירקות ואורז או בורגול או כל דגן  או קיטניה שאוהבים. 

אפשר להכין גם כרוב ממולא צמחוני ללא בשר  עם עדשים או פטריות במקום הבשר ויוצא מעולה.

כל סוג של עדשים יתאים פה.

IMG_7966

המצרכים – לתערובת המילוי

כרוב בינוני

300 ג”ר בשר טחון

3/4 כוס אורז או בורגול גס

1 גזר מגורד

1 בצל גדול קצוץ

כרשה קצוצה

1 עגבניה קוביות

1 ענף סלרי חתוך

אפשר גם שמיר קצוץ

מעט פפריקה מתוקה

בהרט ( למי שאוהב – מוסיף טעם)

מלח , פלפל וקורט סוכר

לציר העגבניות-

1 בצל קצוץ

1 עגבניה חתוכה לקוביות

ענף סלרי חתוך

1קישוא פרוס

1 גזר או בטטה פרוסים

2 כפות רסק עגבניות

מלח, פלפל, מעט סוכר

 אופן ההכנה

נתחיל בכרוב , לחתוך את הליבה של הכרוב ולהכניס אותו לסיר עם מים רותחים לבישול ,עד שהעלים נפרדים ונעשים רכים. אפשר להכניס גם את כל הכרוב למיקרו.

להוציא את העלים ולקרר.

לתערובת המילוי לטגן בצל וכרשה במעט שמן, להוסיף את הבשר ולפורר אותו היטב, להוסיף את העגבניה לטגן עוד כדקה ולהוריד מהאש.

לשטוף את האורז או הבורגול ולהניח בקערה, להוסיף את תערובת הבשר . להוסיף את הגזר המגורר והסלרי ולתבל.

להניח על כל עלה 1-2 כפות מילוי לסגור מהצדדים ולגלגל לצורת גליל.

  

הכנת הציר לבישול- לטגן בצל במעט שמן , להוסיף את הירקות והרסק, לתבל  ולהוסיף מעט מים ,

להניח את הכרובים הממולאים אחד על יד השני,

להוסיף מים עד לכיסוי כ-2 כוסות.

לתקן תיבול של מלח ופלפל.

להעביר לאש נמוכה לבישול של כשעה.

IMG_7966  

 

מומלץ להכין  גם עם כרוב סגול – יוצא מעולה וקל יותר לעבוד איתו..

כרוב ממלוא הגרסה הקלאסית של אורז ובשר

    

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מתכוני ממולאים נוספים שלי 

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments