טארט קרם ריקוטה בשילוב פירות יער

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

טארט קרם ריקוטה בגרסה כשרה לפסח – יצא מושלם !

 

 

 הכנתי טארטלטים – מנות קטנות יותר, ואפשר להכין טארט אחד גדול .

 

טארט בצק שקדים פריך במילוי של גבינת ריקוטה 

ומעליה השילוב המושלם של פירות יער . אפשר להכין ללא פירות !

 

המצרכים לבצק – הספיק ל- 3 טארטלטים בקוטר  10   

אפשר להכין טארט אחד בתבנית קוטר 20

 

 

100 גר’ חמאה 

חלמון 

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס קורנפלור

1/3 כוס שקדים טחונים דק

2/3 כוס קמח תפוחי אדמה (אפשר חלק מהקמח – קמח מצה דק לעוגות )

קורט מלח

גרד מלימון

כפית מיץ לימון

וניל

 

המילוי-

300 גר’ ריקוטה 

1/2-1/3 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 ביצים

חצי מקל וניל או סוכר וניל

גרד מחצי לימון

2 כפות קורנפלור

 

פירות יער – השתמשתי בקפואים

 

מתחילים בהכנת הבצק-

בקערה מערבבים חמאה עם סוכר. משלבים חלמון, גרד לימון,מיץ לימון ווניל.

מערבבים היטב ומשלבים את הקמחים.

מאחדים לבצק הומוגני.

מכניסים למקרר להתייצבות.

משטחים בין שני דפי נייר אפייה . משמנים בחמאה את תבניות האפייה.

מעבירים את הבצק לתבניות.

מכניסים שוב לקירור לחצי שעה .

אופים בטמפרטורה 180 כ 15-20 דקות עד להזהבה יפה.

מוציאים ומקררים.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה-

מערבבים את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה.

מסדרים מעל הבצק הפריך שכבה יפה של גבינה .

מפזרים חופן נדיב של פירות יער על הגבינה.

מנמיכים טמפרטורה של התנור ל- 140 מעלות.

מכניסים לאפייה של כ- 30-40 דקות.

משאירים להתקררות בתנור.

מכניסים למקרר לקירור. 

מגישים קר 

זה פשוט תענוג 🙂

בתאבון

 

 

 

כל מתכוני פסח 

 

מבחר קינוחים לפסח 

מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רעות מור
5 months ago

לגרסה רגילה לא לפסח אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה לקמח לבן או לגרסה בריאה לקמח כוסמין ? ואם כן אז מה היחס ?
תודה