חרמזלך / כרמזלך לביבות של פסח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חרמזלך או כרמזלך- יש שקוראים להם גם בובלך

הן לביבות מקמח מצה שמכינים בפסח .

לביבות מהמטבח הרומני .

בכל בית הגרסה שלו ללביבות.

אצל חמותי הכמזלך היו כמעט מידי יום על השולחן .

היא הייתה מכינה מתכון בסיסי של קמח מצה, ביצים ומים.

לזה מוסיפה מלח ופלפל לקבלת לביבה מלוחה ,

ואם רוצים מתוק-

מוסיפים  סוכר, מעט אגוזים טחונים קצת תבלינים וטובלים בדבש, או מפזרים סוכר מלמעלה.

הקינוח האולטימטיבי לליל הסדר –

גם מתוק וגם פרווה , תמיד מלווה גם בתפוח אפוי עם אגוזים ודבש.

הגרסה המתוקה לחרמזלך –

המתכון הוא כאן עם 2 וחצי כוסות קמח אפשר כמובן להגדיל את הכמות.

איך מכינים חרמזלך מתוקות ושוות  ?

המתכון שלי, עם שדרוג – הוספת תפוח מגורד לתוך התערובת  שמאוד מוסיף לטעם

לקבלת חרמזלך טעימות במיוחד !

המצרכים –

2 וחצי  כוסות קמח מצה

3 ביצים

כ 2 ורבע או יותר כוסות מים חמימים

גרידה מלימון טרי

6 כפות סוכר (אפשר יותר למי שאוהב ממש מתוק)

קורט מלח

1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים /טחונים 50 גר’

תפוח זהוב מגורד (לא חובה אבל ממש מוסיף גם למירקם וגם לטעם )

מתבלים בוניל , רום, קינמון מה שאוהבים

 

להגשה –

דבש – כחצי כוס, למהול ב 2 כפות מים

בקערה מניחים את כל המצרכים כשאת המים מוסיפים בהדרגה,עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

התערובת צריכה לצאת מוצקה ורכה לא קשה מידי ולא נוזלית. דומה לתערובת קניידלך.

במידת הצורך מוסיפים או מורידים מים.

מניחים כמה דקות בצד.

מחממים שמן במחבת .

יוצרים כדורים בגודל הרצוי . מטגנים היטב משני הצדדים עד לקבלת צבע חום עמוק.

מוציאים לנייר סופג.

הלביבות לא סופגות הרבה שמן במיוחד אם מטגנים בשמן עמוק יותר!

מערבבים את הדבש עם מעט מים ומזלפים מעל הלביבות .

חרמזלך כמה שזה טעיםםםמי שביקש המתכון כאן – http://matanot-ktanot.co.il/%D7%97%D7%A8%D7%9E%D7%96%D7%9C%D7%9A-%D7%9B%D7%A8%D7%9E%D7%96%D7%9C%D7%9A-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%A1%D7%97/

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שני, 22 באפריל 2019

 

תענוג !

 

רוצים להכין חרמזלך מלוחים טעימים ? – לתערובת

כוס קמח מצה +ביצה + 3/4 כוס מים – מגרדים תפוח אדמה קטן מלח ופלפל

ומטגנים יוצא מעולה !

 

חרמזלך / כרמזלך לביבות של פסח מהמטבח הרומני

 

כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח 

 

וכאן מתכונים מהמטבח הרומני שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments