חלת פסטו חגיגית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

חלה רכה אוורירית ומיוחדת.

תגישו אותה לאורחים והיא ממש תגנוב את ההצגה.

גם יפה במראה וגם בטעם נפלא.

 

החלה מורכבת מ- 4 רצועות, כל רצועה מרדדים למלבן גדול,

מורחים פסטו, בנדיבות מגלגלים ויוצרים חלה מ- 4 רצועות

בשיטה הכי פשוטה .

את החלה המוכנה הכנסתי לתבנית מלבנית של לחם,

מה שיוצר חלה גבוהה ומרשימה.

המצרכים 

3 כוסות קמח (עדיפות לקמח לחם )

כפית וחצי שמרים יבשים

כף סוכר

3/4 כף מלח

4 כפות שמן זית

ככוס ורבע מים

ככוס ממרח פסטו – 

מתכון לפסטו תמצאו כאן 

 

 

מניחים את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו לישה.

מעבדים לבצק רך ואחיד וממשיכים ללוש מספר דקות.

הבצק צריך לצאת רך ודביק.

אם חסר נוזלים ,מוסיפים בזמן הלישה.

 

מניחים את הבצק מכוסה בקערה משומנת להתפחה של כחצי שעה בחוץ.

מורידים נפח ולשים מעט . מכסים ומכניסים לקירור של כמה שעות.

עדיף לילה.

מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-4 חלקית שווים.

מרדדים כל חלק למלבן דק.

מורחים שכבה נאה של פסטו.

מגלגלים לכרוכית.

לאחר שיצרנו 4 כרוכיות מלאות בפסטו יוצרים את החלה.

  

מחברים בקצה את 4 הרצועות ויוצרים חלה יפה.

הקליעה היא ממש פשוטה – מתחילים כל פעם מצד ימין לוקחים את הרצועה 

ומעבירים פעם למטה ופעם למעלה.

מישרים וחותכים קצוות ומכניסים לתבנית לחם.

 

מתפיחים כשעה.

מורחים בביצה טרופה או כפית סילאן מהולה ב- 2 כפות שמן (לטבעונים).

מכניסים לאפייה לתנור מחומם מראש על 190 מעלות כ- 30 דקות.

בשלב זה מוציאים את החלה מהתבנית ונותנים לה אפייה של כרבע שעה

בטמפרטורה 175 מעלות.

 

מתאפקים וחותכים רק כשמתקרר 🙂

 

 

כל מתכוני החלות שלי 

 

מאפי שמרים 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments