בצלים ומנגולד ממולאים צמחוני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עלי מנגולד ובצלים ממולאים צמחוני

כולכם ודאי מכירים את המצב שבו המקרר מלא בירקות עייפים וחייבים להכין איתם משהו …

אז זה מה שקרה לי הבוקר.

פותחת את המקרר ויש שם – עלי מנגולד ,תרד,פלפלים אדומים,קישואים ועוד כל מיני ירקות

שרק מחכים שנכין מטעמים . 

הכי קל ופשוט להכין איתם סיר משמח ועשיר בממולאים.

 

 

עוד היו לי במקרר עדשים שחורות ומש מונבטים שזה בכלל מעולה לשלב  בתערובת ממולאים צמחונית.

 

מפשילים שרוולים ומכינים , 

    

איך מכינים עלי מנגולד ובצלים ממולאים ?

המצרכים –

4 בצלים גדולים

חבילה מנגולד

כוס עלי תרד

3/4 כוס פריקי מושרה במים שעה לפחות- אפשר להחליף באורז עגול/בורגול גס 

1/2 כוס עדשים שחורות מושרות 

1/4 כוס שעועית מש מושרית

חופן נדיב עלי בזיליקום טרי קצוצים

כרשה קצוצה

גזר מגורד

1/2 בטטה מגורדת

קישוא  מגורד

מלח, פלפל שחור בנדיבות.

לציר-

בצל

החלק הירוק של הכרשה

עגבניה חתוכה קוביות

קוביות קטנות של דלורית או בטטה

ענף סלרי קצוץ

2-3 שזיפים מיובשים קצוצים

חופן חמוציות

כף סילאן

2 כפות רכז רימונים

מלח, פלפל

מיץ מלימון שלם

 

 

אופן ההכנה –

קולפים אותם וחותכים לאורך עד הליבה, מכניסים לבישול במים

כ-10 דקות. 

מקררים ומפרידים את הגלדים.

את עלי המנגולד חולטים במים חמים ומורידים את החלק הלבן.

 

 

בסיר רחב מטגנים בצל גדול קצוץ, משלבים גם את הכרשה.משלבים גת תרד קצוץ.

מאדים עד הזהבה קלה. משלבים את הגזר,הקישוא והבטטה, מקפיצים 1-2 דקות ומורידים מהאש.

מעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה פריקי, עדשים, מש, בזיליקום קצוץ, ותבלינים.

באותו סיר רחב מטגנים עוד בצל במעט שמן, מוסיפים פרוסות כרשה –

כאן אפשר להשתמש בחלק היותר ירוק של הכרשה במקום לזרוק אותו.

מוסיפים עגבניה,קוביות דלורית ושאר המצרכים והתבלינים.

 

ממלאים את הבצלים ועלי המנגולד ומניחים בצפיפות בסיר.

מוסיפים מים עד כיסוי.

מעבירים מכוסה לאש נמוכה – בישול כשעה. 10 דקות אחרונות אפשר לצלות בתנור לקבלת גוון עשיר וצלוי !

 

בתאבון!

 

 

תכינו , זה מופלא 🙂

אהבתם את המתכון ? אשמח לתגובה 🙂 

מתכונים צמחונים נוספים

מתכונים טבעוניים

עוד מתכוני ממולאים 

 

חזרה לדף הבית 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments