בולו למימונה מתכון – מתכון לבולו טריפוליטאי לחם תבלינים של המימונה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בולו – לחם תבלינים טריפוליטאי או כמו שקוראים לו הטריפוליטאים –
לחם מימונה .
 

הבולו הוא לחם מסורתי מהמטבח הטריפוליטאי. לחם שמרים מתוק

מתובל בתבלינים וניחוח משגע של אניס , בתוספת צימוקים אגוזים ושקדים.

נוהגים להכין אותו במוצאי פסח – במימונה. 

אצל המרוקאים זו המופלטה והמתוקים.

המימונה, מתברר אינה נחלתם הבלעדית של יהדות יוצאי מרוקו, אלא נחוגה גם אצל הטריפוליטאים .  כאן תוכלו לקרוא על המימונה בקרב יהדות לוב. 

 

חוגגים את צאת החג בהכנת הלחם הנפלא הזה  

את הלחם נהגה להכין דודתי היקרה והאהובה לידיה נגר ז”ל , 

בכל מוצאי פסח עמדה והכינה לכל המשפחה תבניות עם בולו.

יש הנוהגים להכניס ביצה חומה למאפה.

כך לידיה נהגה – בולו עם ביצה במרכז. את הביצים מבשלים קודם עם שקית תה ומקררים לפני שמניחים במרכז המאפה.

הבצק מאוד דומה לבצק של חלות מתוקות.

מירקם הבצק הוא בין עוגה לחלה.

איך מכינים בולו טריפוליטאי – לחם מימונה ?

המצרכים-

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים יבשים או 50 ג”ר טריים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

כ-כוס וחצי מים פושרים

4 ביצים

כפית שטוחה מלח

כפית גרד לימון

1/2 כוס צימוקים שטופים במים ומסוננים

כף זרעי שומר

כף זרעי -אניס – ינסון כמון ערד 

חופן שקדים מולבנים חצויים

חופן אגוזי מלך חתוכים גס

קצח, שומשום

מכורים למטבח ? – הצטרפו כאן לקבוצת “התפריט היומי” 

 

אופן ההכנה-

בקערה קטנה לערבב שמרים עם כף סוכר ורבע כוס מים . להשהות מעט בצד עד להתפחה. כ- 10 דקות.

להניח בקערת המיקסר -קמח מנופה וסוכר, להוסיף את תערובת השמרים המים והביצים ולהתחיל ללוש.

תוך כדי הלישה לשלב גם את השמן. להמשיך בלישה עוד כ- 5 דקות. 

לקראת הסוף לשלב את המלח וגרד הלימון. 

להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט לכסות בניילון ולהתפיח כשעה וחצי.

את זרעי האניס והשומר מרסקים מעט .

לאחר ההתפחה להוריד את הבצק למשטח העבודה ולשלב בו את התבלינים הצימוקים והאגוזים.

אפשר לשלב בתערובת גם מעט שומשום וקצח.

IMG_0092

יוצרים כיכרות לחם בצורה שאוהבים , כ 4-5 כיכרות, מניחים על נייר אפייה להתפחה של עוד כשעה .

מברישים בביצה טרופה ולמפזרים קצח ושומשום .

מכניסים לתנור מחומם מראש על – 180 מעלות ולאפות כ – 40- 50 דקות.

איזה ריח מעלףף

תכינו זה הלחם הכי מושלם וטעים שיש !

מתכון לבולו – לחם תבלינים למימונה

בולו – מתכון – מתנות קטנות

כאן מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי שלי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments