אורז בסמטי בשילוב בשר טחון ותרד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

IMG_6069

 

IMG_6075

 

ארוחה שלמה בסיר אחד. 

מסוג התבשילים שאני אוהבת להכין, במיוחד בקיץ.

אורז בסמטי בשילוב בשר עגל/בקר טחון , וטעם עמוק של תרד טרי- פשוט טעמים מושלמים 🙂

IMG_6104

 

המצרכים לכ- 4 סועדים-

300 ג"ר בשר בקר/עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש – לא חובה )

1 בצל גדול קצוץ

כ- 150 ג"ר תרד טרי בשרני 

2 שיני שום כתושות

1/2 פלפל ירוק חריף -לפי טעם

כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן

שמן 

מלח, פלפל

קורט קינמון (לא חובה)

 

אופן ההכנה- 

שוטפים היטב את האורז ומניחים במסננת.

מחממים במחבת טפלון  גדולה ורחבה כ -3 כפות שמן, קוצצים את עלי התרד ומשלבים לשמן לטיגון.

מטגנים את העלים עד להשחרתם כ- 20-30 דקות, תוך כדי עירבוב מתמיד.

הטיגון, מוציא מהתרד את כל הארומה הנפלאה שלו שנותנת את הטעם לתבשיל.

זה בעצם התבלין של התבשיל.

מוציאים את התרד לצלחת. באותו מחבת מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ.

משלבים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך כדי עירבוב. מוסיפים פלפל חריף שום כתוש ואת התרד המטוגן ותבלינים.

מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.

 

IMG_6058 IMG_6059 IMG_6060

מוסיפים מים רותחים עד כ- ס"מ מעל התבשיל. בודקים את התיבול של מלח אם צריך להוסיף. 

מכסים את המחבת ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 40 דקות.

 

מגישים למרכז השולחן ונהנים מכל ביס, סלט קצוץ ,וצלוחית טחינה ואתם מסודרים.

 

IMG_6069

בתאבון 🙂

IMG_6076  

IMG_6093

IMG_6102

 

כל מתכוני האורז שלי 

 

קבוצת האוכל שלי  

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments