אוזני המן מנוקדות במילוי פרג ואגוזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_9125

 

IMG_9200

 

איזה כיף שחג פורים מתקרב. אני פשוט אוהבת את החג הזה 🙂

התחפושות, הצבעוניות וגם כמובן… המתוקים והפרג. 

לבצק הפריך והמעולה שלי לאוזני המן,  הוספתי זרעי פרג ליופי וגם לטעם קראנצ’י .

 

המצרכים לבצק-

200 ג”ר חמאה

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

חלמון

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמנת חמוצה

שתיים וחצי כוסות קמח

כף זירעי פרג

1/2 כפית אבקת אפייה

כפית גרד לימון

קורט מלח

 

מלית הפרג-

100 ג”ר פרג טחון

3/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

כף קורנפלור

כפית גרד לימון

כף חמאה

1/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים

 

הכנת הבצק:

מערבבים חמאה, חלמון ביצה וסוכר וניל.
מוסיפים שמנת, מיץ לימון, גרד לימון ולבסוף את הקמח וזירעי הפרג.
מאחדים לבצק ומכניסים למקרר לשעה.

IMG_9115

מכינים את מלית הפרג-

מניחים בסיר את הפרג,חלב,סוכר וקורנפלור.

מבשלים כמה דקות עד להסמכה של התערובת.

מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרד לימון.

לאחר שהמלית מתקררת מוסיפים את האגוזים.

IMG_9117

 

מחלקים את הבצק ל3 חלקים.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי חצי ס”מ .

קורצים עיגולים, מניחים כפית מילוי וסוגרים למשולש.

IMG_9124

מניחים על נייר אפייה.

IMG_9127

 

מכניסים לאפייה לתנור מחומם 170 בערך 25-30  דקות.

IMG_9200

 

מפזרים אבקת סוכר וזוללים!

זהירות ממכר 🙂

חג שמח !

בואו לעקוב אחרי גם באינסטגרם !

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דורית
1 month ago

שלום, מה להוסיף למילוי הפרג במקום אגוזים וחמאה,לאגוזים אני רגישה ומעוניינת במתכון פרווה.תודה