תבשיל קינואה אדומה עם כרובית וחצילים

תבשיל קייצי של קינואה בשילוב של פרחי כרובית חצילים ועוד כמה הפתעות וטעמים.

המתכון של יובל בני שהפתיע והכין משהו קליל לצהרי היום.

 הנה כמה עובדות על קינואה ומדוע כדאי לשלב אותה בארוחות שלנו –

קינואה קיימת בשלושה צבעים  לבנה, שחורה ואדומה.

הקינואה מכילה סיבים תזונתיים וחלבונים בכמות נאה,אינדקס גליקמי נמוך.

היא גם עשירה במגנזיום, ויטמינים מסוג -B, ברזל, אשלגן, סידן, זרחן, ויטמין E

ומספר נוגדי-חמצון מועילים אחרים. מסייעת לאיזון רמות סוכר בדם, עוזרת בתהליכי הרזיה ועיכול,  
מעולה לרגישים לגלוטן.

 

 

גם טעים וגם בריא בואו להכין – תבשיל קינואה כרובית וחצילים

המצרכים-

כוס קינואה אדומה (אפשר רגילה)

חצי חציל קלוף וחתוך לקוביות קטנות

עגבנייה גדולה בשלה מרוסקת

בצל קצוץ

חצי כרובית 

חופן בזיליקום קצוץ

מלח, פלפל 

אפשרות- מעט פלפל חריף

 

מבשלים את הקינואה כ – 15 דקות במים ומסננים

מבשלים את הכרובית במים כ- 3-2 דקות.

במחבת רחבה מטגנים את הבצל הקצוץ.

משלבים קוביות החצילים ומטגנים 3-4 דקות.

משלבים את פרחי הכרובית ומקפיצים עוד כמה דקות.

מוסיפים עגבניה ,בזיליקום קצוץ  ואת הקינואה.

מתבלים במלח, פלפל ומעט חריף.

מוסיפים 2-3 כפות מים .

מכסים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.

מוכן!

תבשיל קינואה אדומה כרובית וחצילים מושלם !

 

 

כל מתכוני הקינואה שלי 

 

מתכונים עם כרובית 

 

 

אוכל טבעוני 

 

 

 

תגובות

תגובות