תבשיל עוף עם קישואים ברוטב עגבניות

 

IMG_5151

 

תבשיל -טבחה של עוף ברוטב עגבניות בתוספת של קישואים מרוסקים.

תבשיל מבית אמא טעים ופשוט להכנה.

אפשר להכין אותו גם מחלקי עוף וגם מבשר בקר.

מעולה להכין בחג הפסח ולהגיש בתוספת אורז לבן.

אפשר לשלב גם אפונה ירוקה בתבשיל או כל ירק אחר – שעועית ירוקה/צהובה או במיה.

 

מעל התבשיל מונחות קוקולות של פסח – כופתאות קמח מצה שנאכלות ישר מהסיר…

 

 

המצרכים ל- 5 מנות

4 כרעי עוף בינוניים נקיים משומן מיותר

בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

עגבניה חתוכה לקוביות

2 קישואים מגורדים גס

גזר פרוס

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

קורט כמון

מלח, פלפל לפי טעם

 

 

בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ והשום, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מעט משני הצדדים.

מוסיפים את שאר המרכיבים- העגבניה,הקישואים,הגזר ותפוחי האדמה.

משלבים תבלינים ורסק עגבניות.

מוסיפים ככוס מים ומנענעים את הסיר לעירבוב של כל המרכיבים לרוטב אחיד.

מניחים מעל התבשיל את הקוקלות. כנסו ל- מתכון לקוקלות

הפעם שילבתי בקוקלות גם חצי קישוא מגורד דק.

IMG_5148

מכסים את הסיר ומעבירים לבישול על אש נמוכה כשעתיים.

מגישים בתוספת אורז לבן 

בתאבון:)

IMG_5152

 

תגובות

תגובות