תבשיל בקר ביין על פולנטה/ממליגה

תבשיל של בשר בקר עם בצלצלים קטנים בצבעים , יין ותבלינים טובים.

מוגש על פולנטה שפשוט משלימה את המנה ויוצרת מנה מושלמת .

 

קניתי שני נתחים מעולים – שפונדרה וצלי כתף.

התלבטתי איזה תבשיל כדאי להכין.

יובל בני, הציע להיכנס למטבח ולהכין משהו.

פיניתי לו את המקום ויצאתי לקניות.

כשחזרתי הסיר היה כבר באמצע הבישול.

 

יובל הגיש לנו את המנה עם ממליגה שהשלימה לביס מופלא.

(בכל זאת שורשים רומניים אצלנו במשפחה, מאוד אוהבים ממליגה)

 

 

 

 

המתכון של יובל  4-5 מנות

קילו וחצי בשר – שפונדרה וצלי כתף חתוכים לקוביות

10-15 בצלים קטנטנים בצבעים 

בצל גדול קצוץ

תבלינים-

כותשים הכל במכתש ועלי-

 

פלפל אדום מתוק יבש

צ'ילי חריף 

פלפל שחור, זרעי חרדל,

 קורט אגוז מוסקט,

2-3 מסמרי רוזמרין

עלים מ- 2 ענפי טימין

קורט קינמון 

2-3 שיני שום

בטטה קטנה חתוכה

2-3 תפוחי אדמה

פטריות טריות שלמות

2 כוסות יין אדום

רבע כוס ברנדי

 

 

לפולנטה/ממליגה –

כוס קמח תירס רומני ( לא אינסטנט! )

כ- 3 וחצי כוסות מים

מלח,פלפל

כפית שמן

 

הכנת התבשיל-

מחממים סיר כבד לבישול ארוך עם מעט שמן זית.

מטגנים את הבצל הקצוץ.

מוסיפים את קוביות הבשר והתבלינים הכתושים.

מאדים מספר דקות עד לסגירת הבשר.

מוסיפים יין וברנדי. משלבים גם את תפוחי האדמה והבטטה.

לאחר שהתבשיל רותח מעבירים לאש יותר נמוכה לבישול של כשעתיים וחצי עד 3 שעות.

אם חסר נוזלים בזמן הבישול אפשר להוסיף מים.

את הפטריות משלבים בחצי השעה האחרונה של הבישול.

 

הכנת הפולנטה-

מרתיחים מים עם מלח בסיר. כשהמים רותחים, מוסיפים את קמח התירס ומערבבים היטב.

ממשיכים לערבב בעזרת מטרפה שמונעת גושים. הבישול הוא משהו כמו  20 דקות. 

משלבים פלפל שחור וכף שמן ( לא חובה).

 

מסדרים מנה של פולנטה/ממליגה בצלחת.

מניחים מעל את התבשיל  ומגישים.

זה מופלא 🙂

 

כל המתכונים שלי לתבשילי הקדרה וחורף 

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

תגובות

תגובות