תבשיל במיה עם בשר- טבחה במיה

IMG_8366

 

IMG_8365

 

 

סיר שמחמם את הבטן ואת הלב .

 

תבשיל בשר ברוטב עגבניות ובתוספת במיה. 

זהו תבשיל מבית סבתא שלי , נקרא טבחה במיה – תבשיל במיה.

את אותו תבשיל אפשר לעשות גם עם אפונה ירוקה או שעועית ירוקה/צהובה.

מכינים סיר גדול , מספיק לכ- 8 סועדים לפחות.

לתבשיל הזה מתאימים כל סוגי הבשר לבישול ארוך לקדירה,  כמו צוואר, שפונדרה,כתף,אוסובוקו,שריר , צלעות, צלי כתף.

אפשר להכין גם עם חלקי עוף – כרעיים.

 

 

המצרכים-

 

1/4 קילו שפונדרה

1/2 קילו צלי כתף

1/2 קילו בשר צלעות עם עצם

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום כתושות

1 עגבניה קצוצה

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 גזר גדול חתוך

2 כפות רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה

מלח , פלפל שחור

350 ג"ר במיה טרייה או קפואה

 

אופן ההכנה-

בסיר כבד מטגנים את הבצל , מוסיפים שום ועגבניה,

את הבשר,רסק עגבניות ושאר המרכיבים חוץ מהבמיה.

IMG_8308

 

 

לאחר כדקה מוסיפים מים עד גובה המצרכים.

כשהתבשיל רותח, מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשלוש שעות , או עד שהבשר מתרכך.

יש אפשרות לקצר תהליך ולבשל בסיר לחץ כשעה וחצי.

את הבמיה, מוסיפים לסיר כ- 20 דקות לפני סוף הבישול.

כך נשארת לנו הבמיה שלמה,עסיסית ויפה .

 

אפשר להכין גם קוקלות ולהניח מעל התבשיל 

כנסו למתכון לקוקלות 

 

IMG_8365

בתאבון!

להגשה לצד אורז או קוסקוס

 

מתכוני המטבח הטריפוליטאי של סבתא  

 

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

תגובות

תגובות