תבשיל אסאדו חגיגי

IMG_3037

IMG_3073

 

ריח החגים באויר, איזה כיףף.

גם שלהי סוף הקיץ הארוך והחם, וגם השמחה שבחגים .

הארוחות המשפחתיות, בשולחנות עמוסי תבשילים וריחות נפלאים.

 

 בראש השנה השולחן אצלנו,עמוס בכל טוב .

כשמגיעים למנות העיקריות הן כוללות מנות של עוף ומנה חגיגית של תבשיל בקר או כבש.

השנה ללא ספק אחדש עם התבשיל הבא-

תבשיל אסאדו/שפונדרה בשילוב של כל סממני החג- תפוחי עץ, צימוקים,דבש,קינמון ויין.

הטעמים והריחות פשוט מושלמים .

IMG_3039

 

אסאדו בספרדית פירושו – צלוי.

שיטת הצלייה הארגנטינאית היא נתחים גדולים של אסאדו הרבה שעות על גריל פחמים,  

נתח האסאדו הוא בעצם חיתוך רוחב מהצלעות , מנתח מס' 9 הנקרא גם שפונדרה או קשתית. 

בעיניי, זהו אחד הנתחים הכי טעימים שיש.

 

לאחרונה השיקה חברת רוסולינג ליין חדש של מוצרי בישול  חדשניים ומהפכניים.

כבלוגרית, הוזמנתי להשקה וההדגמה של המוצרים.

היה ערב מדהים ומרתק בהנחייתו של השף המוכשר עומרי בן פרז,

כמובן גם טעים.

בסיום הערב , קיבלתי במתנה את סיר הלחץ החדש והמהפכני, ה- רוסו Sizzle.

IMG_3043

 

זהו סיר לחץ מאיץ בישול, המבשל בדומה לסיר לחץ רגיל, אך בטיחותי יותר .

הסיזל מבשל בריא יותר, מהיר יותר וכמובן היתרון הגדול – נוח מאוד,

הסיר בעל שסתום סגירה מיוחד ומכסה המאפשר פתיחה של הסיר בזמן הבישול, כך אפשר להוסיף

לתבשיל תבלינים ולבדוק את מידת העשייה של הבשר.

 

בחרתי לבשל את האסדו בסיר מכיוון שזהו נתח לבישול ארוך ובדרך כלל לוקח כ- 4 שעות בישול בסיר קדרה. או בתנור.

 

הבישול בלחץ האיץ משמעותית את זמן הבישול וסה"כ שהה התבשיל על האש כשעתיים וחצי. 

ללא ספק חווית בישול חדשה , יצא תבשיל מופלא!

 

 

יש לקחת בחשבון שהנתח שומני ולהשתדל לבחור נתח עם יותר בשר ופחות שומן.

אפשר לשלב גם אוסובוקו או צלי כתף.

 

IMG_3061

 

מבחר מתכוני ראש השנה כנסו !

לסיר משפחתי חגיגי –

קילו וחצי עד 2 קילו בשר אסאדו/שפונדרה

בצל סגול גדול חתוך ל-8

בצל לבן גדול חתוך ל-8

2 תפוחי אדמנ חתוכים לקוביות גדולות

2 תפוחי גראד סמיט חתוכים לרבעים

חופן צימוקים

2 מקלות קינמון

חופן עלי טימין

6 גרגרי פלפל אנגלי

מלח, פלפל שחור

2 כוסות יין אדום יבש

קמח לקימוח

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

 

 

מכינים את הבשר-

חותכים לרצועות/קוביות גדולות.

ממליחים ומפלפלים.

מקמחים היטב מסביב.

מחממים את הסיר על אש גבוהה עם 2 כפות שמן זית.

משלבים את קוביות הבשר.

IMG_2986

צולים היטב מכל הצדדים.

IMG_2991  

IMG_3003

IMG_3010

מוסיפים את הדבש, הסילאן והיין.

 

סוגרים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

IMG_3019

פותחים את הסיר ומשלבים את שאר המצרכים, והתבלינים.

IMG_3026

IMG_3027

מוסיפים עוד ככוס מים.סוגרים את המכסה.

IMG_3033

IMG_3034

לאחר שהתבשיל רתח, מעבירים לאש נמוכה .

התבשיל מתבשל כשעתיים וחצי .

אפשר לבדוק טעמים ואם יש צורך להוסיף מים בזמן הבישול.

חוויית בישול חדשה בסיר לחץ!

העובדה שאפשר לפתוח את הסיר בזמן הבישול, עושה את ההבדל- ובגדול .

 

 

ממולץ להגיש בתוספת אורז לבן/פירה

 

 

בתאבון

חג שמח ושנה טובה 🙂

 IMG_3037

IMG_3052

תגובות

תגובות