שמטן טורט

 

שמטן טורט היא עוגה מהמטבח הרומני יותר מכיוון צפון רומניה.

יהודי בוקובינה נהגו להכין אותה לשבועות ולאירועים מיוחדים.

 

 

 

עוגת שכבות בצק פריך מועשר באגוזים , וקרם שמנת וניל משגע בין השכבות.

פשוט מעדן.

העוגה דומה בצורתה לעוגה הרוסית מדוביק, ובכלל במזרח אירופה אוהבים להכין עוגות בשכבות,

חמתי הייתה מכינה את העוגה רק באירועים מיוחדים.

היא הכינה את העוגה ב- 3 שכבות בקוטר של 26.

אני חילקתי את הבצק ל-5 שכבות בקוטר 20.

 

המתכון שכב אצלי הרבה זמן והוא ממש התאים לי לאורחים שבאים לשבועות.

מצריך קצת עבודה ותמיד התעצלתי להכין אותה .

אבל העבודה שווה, העוגה הזאת היא פשוט שלמות .

 

מכינים בצק פריך עשיר באגוזים .

מרדדים ל-5 עיגולי בצק דקיקים.

ואופים כל אחד בנפרד.

אחר כך מכינים קרם שמנת ומסדרים שכבות של בצק ושמנת.

 

עוגה מרשימה מאוד וטעמה טעם גן עדן .

 

המצרכים לבצק-

150 גר' חמאה

ביצה

330 גר' קמח (בערך 2 כוסות ושליש)

100 גר' אגוזי מלך טחונים (אפשר להשאיר חלק גרוס גס כדי להרגיש את נוכחות האגוזים) 

חצי כוס סוכר

גרידה מלימון שלם

1-2 כפות מיץ לימון טרי

 

הקרם-

250 מ"ל שמנת מתוקה

400 גר' שמנת חמוצה (2 גביעים)

וניל

4 כפות אבקת סוכר

מעט גרד לימון

 

 

בקערה מערבבים את החמאה,סוכר, ביצה .

משלבים את שאר המרכיבים ומאחדים לבצק הומוגני.

מכניסים לקירור. שעתיים לפחות.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה וקורצים עיגולים בקוטר 20 .

מכניסים לאפייה כל פעם 2 חלקים, 170 מעלות כ- 15-20 דקות- עד שמזהיב יפה.

לאחר שעיגולי הבצק התקררו, אפשר להכין את הציפוי .

מניחים את השמנת החמוצה על נייר סופג במסננת כשעה להגיר נוזלים.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והוניל. מערבבים לתוכה את השמנת החמוצה וגרד לימון.

מורחים את הקרם באופן אחיד בין השכבות.

גם אם נשבר מעט, כי הבצק מאוד עדין – לא נורא הקרם מחבר את הכל.

מכניסים למקרר.

העוגה טעימה לאחר ששהתה לילה במקרר.

זה פשוט מעדן!!!

רוצו להכין !!!

 

מבחר מתכונים לשבועות 

 

מתכוני המטבח הרומני שלי 

 

וכאן עמוד הפייסבוק שלי – הצטרפו בלייק ותתחילו לעקוב !

תגובות

תגובות