שטרודל משמש אישי

IMG_2993

מישמש פרי נהדר ואהוב ,  אך עונתו קצרה מאוד . 
אז מהר  מהר לפני שיגמר הכנתי את השטרודל המהמם והטעים הזה!

 

שטרודל אישי עם עלי פילו.
קל ומהיר להכנה , ומתאים לאירוח כמנה אחרונה אישית .
להגשה מיד לאחר האפייה בעודו קריספי וחם!

 

המצרכים   ל- 6 מנות

1-2 עלי פילו
20 ג"ר חמאה מומסת
1/3 כוס סוכר
כף חמאה

4 כפות שמנת מתוקה
1/4 כוס אגוזים קצוצים 
1/2 כפית קינמון
3 משמשים חצויים
6 כפיות ריבת משמש

 

אופן ההכנה-

הכנתי בתבנית סיליקון למאפינס.

לשמן במעט חמאה את תחתית השקעים. ולרפד בקרעי פילו את התחתית .
להבריש מעט חמאה מומסת בין שכבות העלים.

במחבת כבדה להניח את הסוכר ולחמם  עד שמתחיל להתקרמל. להוסיף כף חמאה 

להוסיף את המשמשים לכ- 2 דקות מכל צד.

 

להוסיף שמנת מתוקה לערבב עוד כדקה ולהוריד מהאש.

 

להניח כפית ריבת מישמש בכל שקע ומעליה כפית תערובת אגוזים וקינמון.

מעל לסדר חצי משמיש , ולזגג ברוטב  הקרמלי שנשאר במחבת.
להכניס לתנור מחומם על 180 לכ- 20 דקות .
להגיש מיד!

אפשר בתוספת גלידה 

 

תגובות

תגובות