שטרודל שמרים דבש ואגוזים

המחשבה הייתה להכין שטרודל מבצק פריך ואיכשהו הוא הפך לבצק שמרים קליל.

המלית נטו אגוזים ודבש פשוט מצוינת ומשתלבת נהדר עם הבצק .

את העוגה אפשר להכין גם כפרווה – פשוט את החמאה מחליפים בשמן. 

 

 

המצרכים לבצק – 2 שטרודלים

רבע קילו קמח (250 גר')

חצי כפית שמרים יבשים

2 כפות דבש

ביצה

100 גר' חמאה או 1/4 כוס שמן 

חצי כוס חלב/מים

קורט מלח

גרדת לימון

 

המלית אגוזים-

100 גר' אגוזי מלך גרוסים

100 גר' שקדים טחונים

100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים גס

כוס דבש

גרידה מלימון שלם

3 כפות חמאה/שמן

 

 

הכנת הבצק-

בקערה מניחים שמרים דבש ומים.

לאחר תפיחה קלה משלבים את שאר המרכיבים ולשים לבצק רך וחלק.

מניחים בצד מכוסה להתפחה של כחצי שעה.

הבצק לא תופח הרבה.

 

מכינים את המלית-

בקערה מניחים את כל סוגי האגוזים מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת אחידה.

מחלקים את הבצק ל- 2

מרדדים לעלה דק מאוד

מורחים מחצית מהמלית על כל הבצק.

מגלגלים לכרוכית.

מניחים על נייר אפייה

מתפיחים כ – 20 דקות

מורחים בביצה טרופה עם כפית דבש.

מכניסים לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה .

מגישים פרוסה לצלחת ומזלפים בדבש – זה מושלם 🙂

כנסו לכל מתכוני החג שלי  

 

 

 

שנה טובה ומתוקה מלאה אור ואהבה !

 

 

כל מתכוני עוגות השמרים שלי 

תגובות

תגובות