שטרודל גבינה מבצק פילו

IMG_3693

IMG_3674

שטרודל גבינה מבצק פילו, בתוספת של אוכמניות מיובשות, פשוט מושלם ליד הקפה.

קל ופשוט להכנה.

קיבלתי לנסות את עלי הפילו החדשים של מעדנות.

הבצק מוצלח מאוד לעומת האחרים  הקיימים בשוק.

עלים נפרדים בקלות  לא שבורים ולא קרועים, בצק מושלם וקל מאוד לעבוד איתו.

 

את השטרודל כדאי להכין לפני שהאורחים מגיעים, לאפות ולהגיש.

אם מכינים מראש, רצוי לחמם לפני ההגשה.

השטרודל כמו כל מאפי הפילו, טעים קריספי וחם.

 

המצרכים ל 4 שטרודלים

4 עלי פילו

250 ג"ר גבינה מוצקה כמו כנען,טוברוג או טוב טעם

100 ג"ר גבינה לבנה רגילה

2 כפות שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר – אפשר יותר לפי טעם

וניל או רום

גרד מלימון

ביצה קטנה

2 כפות קורנפלור

חופן נדיב אוכמניות מיובשות או צימוקים 

חמאה מומסת להברשת העלים

 

מתחילים בהכנת מלית הגבינה-

מניחים בקערה את הגבינות עם הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת הומוגנית.

מניחים על משטח עבודה עלה של פילו.

מברישים את חציו בחמאה ומקפלים ל- 2

 

 

מניחים רבע ממלית הגבינה קרוב לקצה של הבצק,

מקפלים את הצדדים מעט על הגבינה, ומגלגלים לכרוכית.

IMG_3640

 

 

מברישים  היטב את הכרוכיות בחמאה.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.

IMG_3674

מפדרים באבקת סוכר

ומגישים חם וטרי 🙂

 

IMG_3688

IMG_3692

תגובות

תגובות