שורבה/שרבה – מרק עגבניות טריפוליטאי חריף

שורבה הוא מרק עגבניות טריפוליטאי מהיר.

כן, זהו לא הצ'ורבה הרומני … אלא שורבה או שרבה .

המרק עם האורז נקרא שרבה בלרז, ועם הפסטה – שרבה מקרונה.

מרק טעים שמכינים בכמה דקות עבודה .

רוטב עגבניות טריפוליטאי בסיסי חריף , שבתוכו מכניסים לקראת סוף הבישול – אורז או פסטה .

סבתא שלי הייתה מכינה את המרק בימים חורפיים וקרים.

מרק חורפי שמחמם את הבטן ובעיקר את הלב…

הגירסה המקורית של סבתא הכילה 

פלפלצ'ומה חריף שפותחים בשמן ורסק עגבניות. מתכון לפלפלצ'ומה תמצאו כאן 

זו גירסה ממש ממש פשוטה להכנה.

 

אני משדרגת את המרק וקצת מוסיפה לו משלי

 

בצל גדול קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

כף פלפלצ'ומה

(אם אין אפשר להוסיף עוד 2-3 שיני שום כתושות- שני סוגי פפריקה מתוקה וחריפה,קורט של כורייה)

4 עגבניות בשלות חתוכות

כף גדושה רסק עגבניות

תבלין צ'ילי חריף

מלח, פלפל שחור

קורט סוכר לאיזון טעמים

אני משלבת מעט בזיליקום טרי בסוף הבישול.

 

לקראת סוף הבישול לשלב- 

1/3 כוס אורז שטוף

או חופן נדיב של פסטה מכל סוג

מחממים מעט שמן בסיר.

משלבים את הבצל והשום. מוסיפים פלפלצ'ומה ותבלינים.

עגבניות ורסק. מוסיפים מים.

מכסים ומבשלים כחצי שעה.

טוחנים את המרק בבלנדר ידני.

מחזירים לאש ומשלבים את האורז או הפסטה.

מבשלים תוך כדי עירבוב עד שהאורז מוכן.

בזמן הבישול בודקים אם יש צורך, מוסיפים מים.

מגישים מיד חם חם 🙂

נפלא 🙂

 

כל מתכוני המטבח הטריפוליטאי 

 

כל מתכוני המרקים שלי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

 

תגובות

תגובות