שוק טלה צלויה בגריל

IMG_6293

IMG_6318

IMG_6341

 

 

כשאני צריכה להכין ארוחה חגיגית,

אני קופצת לסופר לקנות בשרים, ולפי הנתחים שאני מוצאת,

אני מתכננת את הארוחה.

השבוע אירחתי בביתי ארוחה משפחתית גדולה.

 

בשרים טובים ומשובחים אני קונה בדרך כלל ברשת יינות ביתן,

שם יש את ההיצע  הגדול ביותר של בשרים טריים ומשובחים. 

בדרך כלל ניתן למצוא רק בקצביות מובחרות.

המבחר כולל גם חלקי טלה וכבש טריים, חלקים אחוריים כמו שייטל

וחלקים מיוחדים לחמין, שפונדרה,אוסובוקו, צוואר ועוד, במחירים ממש מפתיעים.

 

 

  

 

כשראיתי את שוק הטלה, מיד זממתי עליה וכבר ראיתי איך אני צולה אותה ומגישה לשולחן.

 

 

שוק טלה צלויה כהלכתה, מי שאוהב את הטעמים פשוט יתענג !!!

 

 

 

 

 

IMG_6339

 

IMG_6343

 

המצרכים-

שוק טלה במשקל 2-2.5 קילו

6-8 שיני שום

צרור נדיב של ענפי טימין

מלח, פלפל שחור

כפית בהרט

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

גרדה מחצי לימון

1/4 כוס סילאן/דבש

כוס יין אדום

2 בצלים אדומים חצוים

3 בצלים לבנים חצויים 

2 כרשות חתוכות 

5 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לרבעים

1/2 דלורית פרוסות

 

חורצים כיסים בשוק הטלה ומכניסים חתיכות של שום לכיסים.

מפלפלים וממליחים מעט.

מורחים במעט שמן זית. וסילאן.

משהים כמה שעות במקרר לפני הצלייה.

מניחים בתבנית גדולה את השוק .

IMG_6260

מפזרים את עלי הטימין,בהרט, הלימון וגרידת הלימון.

IMG_6268

מחממים תנור על חום של 220 מעלות.

מכניסים את השוק לצלייה של 15 דקות.

מכינים את הירקות חתוכים.

IMG_6279

מוסיפים את היין וממשיכים לצלות עוד כ 20 דקות.

מנמיכים את הטמפרטורה ל- 160-170 מעלות.

משלבים את הירקות ומוסיפים ככוס מים.

IMG_6293

מכסים את הסיר וצולים את הנתח כשעתיים.

 

IMG_6284

כל רבע שעה הופכים את הנתח. בקרקעית צריכים להיות מעט נוזלים .אם חסר אפשר להוסיף מעט מים או יין.

 

לאחר הצלייה הראשונית אני העברתי את הסיר לצלייה על הגריל.

אם אין גריל אפשר להמשיך את הצלייה בתנור.

 

  IMG_6297

  

מומלץ לפרוס את הנתח לפני ההגשה. הבשר יורד בקלות מהעצם.

IMG_6311

 

להגיש עם הירקות הצלויים מסביב.

IMG_6318

IMG_6341

זה פשוט מעדן.

 

כנסו למתכון ל-צ'ילי קון קרנה אותו הכנתי מהבשר הטחון המשובח שקניתי  🙂

תגובות

תגובות