רוטולו- שבלולי פסטה טרייה במילוי בטטה/דלורית/תרד

IMG_7738

IMG_7743

 

IMG_7747

אין כמו פסטה טרייה.

 מאכלי פסטה תמיד גונבים את ההצגה, אהובים כמעט על כל אחד.

 

אני אינני חובבת פסטות, אבל כשטועמים פסטה טרייה ביתית פשוט מתאהבים .

לא מזמן ראיתי תכנית של ג'ימי אוליבר -השף ה"עירום" והמופלא !, שבה הוא הכין את המאכל הנהדר הזה .

התפנה לי בוקר פנוי והחלטתי להשקיע ולהכין

שבלולי פסטה טרייה – רוטולו (באיטלקית  rotolo) במילוי מחית בטטה ודלורית, שכבת עלי תרד, 

פירורי גבינת פטה עיזים,פירורי ריקוטה  ובזיליקום. השבלולים מונחים בתוך רוטב ירוק מהמם של תרד וכרשה.

במילה אחת – דליקטס.

ובקיצור, כל ביס הוא  גן עדן של טעמים.

IMG_7766

בואו להכין ולהשקיע,

אופן ההכנה כולל-

– הכנת בצק לפסטה , רידוד  3 מלבנים ליצירת רצועות פסטה 

– הכנת מחית בטטה ודלורית 

– הכנת רוטב התרד כרשה

 

לבצק הפסטה –

הכנתי כמות בצק  קצת יותר גדולה, השתמשתי בערך בשליש מהבצק.

300 ג"ר קמח לפסטה – תשקיעו כדאי  – אין מה להשוות לקמח רגיל !

3 ביצים

כף שמן זית

 

לאחד את כל החומרים לבצק אחיד . לכסות ולהניח בצד.

אפשר גם להכניס למקרר.

המצרכים-

חבילה תרד טרי בשרני כ-200 ג"ר

כרשה בינונית החלק הלבן

כף חמאה

כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

מלח, פלפל,

קורט אגוז מוסקט

100 ג"ר גבינת פטה עיזים מפוררת

100 ג"ר ריקוטה

עלי בזיליקום טריים

פרמזן מגוררת כ- 2-3 כפות

 

למלית– בטטה-דלורית

1 בטטה גדולה

1/2 דלורית גדולה

3 כפות שמנת מתוקה

מלח, פלפל לפי טעם

 

מכניסים לתנור מחומם את הבטטה והדלורית עטופות בנייר כסף לאפייה של כחצי שעה עד לריכוך.

מקררים מעט ומרסקים למחית פירה.

משלבים את השמנת והתבלינים.

IMG_7693

 

משאירים 1/4 מעלי התרד למילוי בתוך השבלולים.

הכנת הרוטב  הירוק-

במחבת גדולה מניחים את החמאה והכרשה חתוכה לפרוסות.

מטגנים מעט ומוסיפים את התרד. מוסיפים חצי כוס חלב, ומבשלים כ-2-3 דקות. מוסיפים תבלינים.

טוחנים את התערובת במוט בלנדר לתערובת חלקה. משלבים את השמנת ויתרת החלב.

מפוררים את גבינת הפטה עיזים ומערבבים עם הריקוטה והבזיליקום הקצוץ.  

IMG_7700

 

מרדדים את בצק הפסטה ל- 3 מלבנים בגודל כ- 30/20

IMG_7696

מכניסים לבישול במים רותחים לדקה. מוציאים ומניחים על משטח העבודה.

   IMG_7708

חותכים את הבצק ל 4 רצועות שוות.

על כל רצועה מניחים כף גדושה של מחית בטטה/דלורית , מעל עלי תרד ומפזרים תערובת גבינות ובזיליקום.

IMG_7702

מגלגלים כל רצועה לשבלול וחותכים לחצי. 

IMG_7704

 

בתוך כלי חסין אש מניחים מעט מרוטב התרד הירוק.

מסדרים מעל את השבלולים, צמודים אחד לשני כך שימלאו את כל התבנית.

IMG_7705   IMG_7707

 

שופכים מעל השבלולים שבתבנית את יתרת הרוטב. מכסים בנייר כסף או במכסה ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 1/2 שעה.

IMG_7709   IMG_7713

IMG_7723

 מפזרים פרמזן מגורדת מעל ומגישים 

 

IMG_7720

פשוט מעדן מופלא 🙂

 

IMG_7736

IMG_7742

IMG_7765

 

IMG_7772

תגובות

תגובות