שבלולי פטיסייר גבינה וצימוקים

 

 

שבלולי שמרים מבצק כרוך במילוי קרם פטיסייר, גבינה וצימוקים/שוקולד.

איזה מאפה – פשוט מושלם !

 

הבצק-  שמרים כרוך שהוא מעולה לקרנצ'ים ושבלולים.

 

חלק אחד מהבצק החלטתי להכין במילוי פטיסייר,

שילבתי בתוך הקרם גם גבינה,

הגבינה נותנת ניגודיות חמצמצה לקרם המתוק ובעיני זה מושלם.

 

אני מאוד אוהבת להכין עוגות שמרים כמנות אישיות כמו השבלולים, 

יש להם כמה יתרונות- אפייה מהירה יחסית,יפים להגשה

וגם נוח מאוד להקפאה.

כשמתחשק משהו מתוק אפשר לשלוף מהפריזר

שבלול אחד ולהתענג עליו 😉

 

בואו להכין שווה את ההשקעה!

 

 

הבצק – ל-  5 קראנצים

 

קילו קמח

4 ביצים

3/4 -1/2 כוס סוכר

כ- כוס וחצי חלב

2 כפות שמרים יבשים או 50 ג"ר טריים

כפית גרד לימון

כפית שטוחה מלח

150 ג"ר חמאה לבצק

200 ג"ר חמאה לקיפול

 

למילוי קרם פטיסייר –

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

גרגרי מקל וניל או 2 שקיות וניל 

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

חופן צימוקים או חתיכות שוקולד מריר

100 ג"ר גבינה לבנה/כנען

3-4 כפות סוכר

כפית גרד לימון

 

 

הכנת הבצק-

מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה.

לאחר כ-5 דקות לישה איטית,  משלבים 150 ג"ר חמאה.

בזמן הלישה אם יש צורך, מוסיפים עוד חלב. ממשיכים בלישה איטית עוד כ-7 דקות . 

לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון. מניחים את הבצק בקערה.

מכסים ומתפיחים כחצי שעה בחוץ.

מכניסים את הבצק לקירור ל- 4 שעות לפחות.

מרדדים את החמאה בין שני דפי נייר אפייה לעובי דק דק, ומכניסים לפריזר ל-רבע שעה.

 מרדדים את הבצק למלבן גדול. 

מניחים במרכז הבצק את החמאה המרודדת וסוגרים משני הצדדים.

IMG_7923

מרדדים את הבצק בכיוון התפר לאורך ליצירת מלבן ארוך.

IMG_7925

מקפלים שליש בצק ושני שליש, ויוצרים קיפול על שלוש.

IMG_7928  IMG_7929 IMG_7930

עוטפים את הבצק בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

חוזרים על אותה פעולה של הקיפולים ללא חמאה.

אפשר לחזור על פעולת הקיפול שוב , הקיפולים יוצרים עלים ובצק אווררי ורך.

משאירים לילה במקרר.

אפשר להכין מראש. הבצק נשמר 3-4 ימים במקרר. 

 

 

מכינים את מילוי הפטיסייר-

מחממים (אש נמוכה) בקלחת 1/2 כוס שמנת ורבע כוס חלב עם הסוכר והוניל.

בקערה נוספת טורפים חלב וקורנפלור ומוסיפים ביצה . טורפים היטב לתערובת הומוגנית.

משלבים את התערובת לחלב החם תוך כדי בחישה מתמדת.

כאשר התערובת מסמיכה לדרגה של דייסה, מורידים מהאש ומקררים.

מכניסים למקרר לקירור מלא.

מערבבים את הגבינה עם הסוכר וגרד הלימון.

משלבים את הגבינה לקרם פטיסייר.

 

מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים. מכל חלק אפשר להכין עוגה/קראנץ.

 

מרדדים חלק אחד למלבן גדול 40/50

מורחים את הקרם על כל המלבן, מפזרים צימוקים או שוקולד מריר בנדיבות.

חותכים לרצועות של כ- 2 ס"מ. מגלגלים לשבלול.

מניחים בתבנית להתפחה של כשעה.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפיה בתנור מחומם 180 כ- 30 דקות,

כשהעוגות יוצאות מהתנור מומלץ להבריש במי סוכר.

IMG_0372

 

 

 

 

תגובות

תגובות