ריבועי פרג שמרים

 

משנכנס הדר מרבים בשמחה ו ב- פ ר ג 🙂

עוגה מושלמת לכל חובבי הפרג, כי היא מלאה בפרג.

כמות נדיבה של מלית פרג ומעט בצק.

את העוגה הכנתי בתבנית מרובעת.

 

 

פרג -אך ורק טחון טרי, לאחסן עד השימוש בפריזר.

 

המצרכים לבצק – בעוגה השתמשתי בשליש מהבצק.

600 גר' קמח

כף שמרים יבשים

4 כפות סוכר

2 חלמונים

וניל

גרד לימון

200 גר' חמאה

כ-כוס  חלב

חצי כפית מלח

 

המילוי-

200 גר' פרג טחון טרי!

כוס חלב

כף סולת

1/2 כוס סוכר

50 גר' חמאה

גרד מלימון שלם

כפית רום איכותי

1 חלבון (שנשאר מהבצק)

3 כפות סוכר

 

2 כפות ריבת פובידל/שזיפים

 

מתחילים בהכנת הבצק-

 

בכוס מערבבים שמרים עם  מעט מהחלב וכפית סוכר, מניחים להתפחה כמה דקות.

בקערת המיקסר מנפים קמח, משלבים חלמונים, וניל, חלב ותערובת השמרים,

מתחילים בלישה איטית כ-5 דקות מוסיפים את קוביות החמאה.

ממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות אם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב.

לקראת סוף  הלישה משלבים מלח וגרד לימון. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך. 

מניחים להתפחה כחצי שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

מורידים נפח מהבצק שתפח ומקפלים אותו מספר קיפולי לישה.

מכניסים למקרר.

קירור של לילה מומלץ.

 

הכנת המילוי-

מניחים פרג,סוכר,סולת וחלב בקלחת ומחממים על אש בינונית .

בוחשים תוך כדי בישול עד שהתערובת מסמיכה .

מורידים מהאש ומשלבים – חמאה ,גרד לימון ורום. מקררים.

מקציפים את החלבון עם הסוכר הנותר.

משלבים לפרג המבושל.

מחלקים את הבצק ל- לעוגה השתמשתי בחלק אחד 1/3 מהבצק.

 

מרדדים חצי מהבצק לריבוע בגודל התבנית.

משמנים התבנית במעט חמאה.

מניחים את הבצק ומורחים בריבה .

משלבים מעל את הפרג.

מרדדים את החלק השני ויוצרים רצועות מעל הפרג.

מניחים להתפחה קצרה 20 דקות.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180-170 לכ- 40 דקות.

להגשה מפדרים באבקת סוכר 

 

חג שמח ומתוק 🙂

 

 

 

כל מתכוני פורים כאן 

 

עוד מתכונים עם פרג     

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

 

תגובות

תגובות