רוסלה- צלי מהמטבח הרומני

 

 

 

 

 

IMG_9315

 

 

רוסל'ה- הוא תבשל של צלי  מהמטבח הרומני.

אפשר להכין אותו מבשר בקר או מחלקי עוף.

מה שמעניק לו את טעמו המיוחד הוא כמובן השמיר שנותן ניחוח וטעם נהדר.

ובתוספת של תפוחי אדמה יוצאת ארוחה מושלמת.

את התבשיל אני מכינה תחילה בסיר לחץ, מקצר את זמן בישול הבשר .

אם מכינים את הצלי מחלקי עוף,  אין צורך לבשל בסיר לחץ.

IMG_9316

 

המצרכים –

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות קמח- בפסח מחליפים בקמח תפוחי אדמה

800 ג"ר בשר טרי – צלעות או צלי כתף חתוך לקוביות

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה

מלח ופלפל 

6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

1/2 צרור שמיר קצוץ

עצמות בקר ( לא חובה)

 

אופן ההכנה-

 

 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן בסיר לחץ, לקמח את קוביות הבשר ולהוסיף לסיר.

 להוסיף את השום, לאדות עוד כ- 2-3 דקות ולהוסיף מים עד לכיסוי הבשר.
 לתבל בתבלינים, לסגור את סיר הלחץ ולבשל כשעה.


לאחר שהסיר התקרר מעט לפתוח אותו ולהוסיף את קוביות תפוחי האדמה.

לתקן תיבול ולהעביר לאש קטנה מכוסה במכסה רגיל. לאחר כ- 40-50 דקות לפזר מעל שמיר קצוץ ולבשל עוד כ- 15 דקות.

 לפני ההגשה אפשר לפזר מעט שמיר טרי.
 

IMG_9318

 

 

כנסו לכל מתכוני הבשר שלי  

 

עוד מתכונים מהמטבח הרומני 

 

הצטרפו לעמוד שלי בפייסבוק ! 

 

עקבו אחרי באינסטגרם 

תגובות

תגובות