רוזלך מלוחים

 

 

כולכם ודאי מכירים את הקינוח הייחודי של קפה לנדוור- רוזלך מתוקים עם נוטלה .

זה בעצם בצק של פיצה פוקצ'ה שהמילוי הוא נוטלה או לוטוס , מגלגלים לכרוכית ,

חותכים לפרוסות ומכניסים לאפייה קצרה בחום גבוה.

החלטתי להכין את הרוזלך כחטיף מלוח.

הבצק גם נראה יותר מתאים למלוח.

קצת שיפרתי את המתכון שרץ ברשת, 

יצא פשוט מושלם טעים קראנצ'י מבחוץ ורך ונעים בפנים.

 

חטיף מלוח מהסרטים –

בואו להכין 

קלי קלות,

 

 

הבצק –

חצי קילו קמח

3/4 כף שמרים יבשים

כפית סוכר

1/4 כוס שמן זית

ככוס וחצי מים 

כפית מלח

מניחים את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו לישה.

מעבדים לבצק רך ואחיד וממשיכים ללוש מספר דקות.

הבצק צריך לצאת רך ונפרד מדפנות המיקסר.

אם חסר נוזלים ,מוסיפים בזמן הלישה.

 

מניחים את הבצק להתפחה של כחצי שעה בחוץ

מורידים נפח לשים מעט . מכסים ומכניסים לקירור של כמה שעות.

 

 

הכנתי את הרוזלך בשני טעמים 

מלית של גבינות – זיתים – פסטו

חצי קופסה בולגרית מעודנת 

קופסה קוטג'

2 כפות גבינת שמנת 

חופן נדיב עירית קצוצה

חופן זיתי קלמטה קצוצים

1-2 כפות פסטו

מחממים תנור ל- 220 מעלות 

 

מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים

מרדדים כל חלק למלבן דק

מערבבים את הגבינות , משלבים עירית קצוצה וזיתים.

מורחים את מלית הגבינות.

בקצה אחד מורחים כפית של פסטו מעל מלית הגבינה.

מגלגלים לכרוכית.

חותכים לפרוסות של כ-2 ס"מ מניחים על נייר אפייה.

מניחים כ- 20 דקות התפחה קלה.

מכניסים לאפייה בתנור 10 דקות על חום 220 מעלות.

מנמיכים טמפרטורה ל 180 ואופים עוד כ- 10-15 דקות, לדרגת האפייה הרצוייה.

המלית השניה- סלק אפוי וגבינה בולגרית- השילוב בין השניים מושלם !

פורסים סלק לפרוסות של כחצי ס"מ .

מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כחצי שעה.

לאחר שפרוסות הסלק התקררו, פורסים אותם דק.

מוסיפים מעט אורגנו יבש.

מורחים את העלה המרודד בגבינה בולגרית מעודנת – היא נמרחת פשוט מעולה.

מעליה מניחים את רצועות הסלק האפוי.

מגלגלים ופורסים.

 

תכינו זה ממש שווה !

 

 

 

 

 

 

 

כנסו לכל מתכוני הגבינות שלי 

 

 

תגובות

תגובות