קרם מלבי שקדים בציפוי שוקולד – טבעוני

 

קינוח בכוסות אישיות , המורכב משכבה של קרם שקדים – שמכינים כמו מלבי,

מעליו שכבת שוקולד טחינה ופירורי חלבה .

קינוח מפתיע בטעמו המצוין, ללא מוצרי חלב ,ללא ביצים .

כן, טבעוני לחלוטין – גם האורחים הטבעונים שלי, יהנו מקינוח טעים ומיוחד.

חוץ מזה לאלרגים לחלב  ויש כאלה במשפחה – זה קינוח מושלם 🙂

 

קל מאוד להכנה ,

 

המצרכים לקרם –    6-8 מנות בכוסות אישיות

שתי כוסות וחצי של חלב שקדים

3 כפות מלאות קורנפלור

1/4 כוס שקדים עם קליפה טחונים דק

כפית תמצית שקדים

5 כפות סוכר

גרד מחצי לימון

וניל

2 כפות ממרח שקדים

 

לציפוי שוקולד

75 גר' שוקולד מריר

כף סילן טבעי (לא חובה)

כף חלב שקדים/מים

3 כפות טחינה גולמית

כפית שמן

לקישוט פירורי חלבה

 

מחממים בסיר כבד – חלב שקדים, סוכר, קורנפלור ווניל.

בוחשים במטרפה תוך כדי הבישול .

התערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.

משלבים את השקדים וממשיכים לטרוף עוד כדקה.

מורידים מהאש ומוסיפים את ממרח השקדים,תמצית שקדים  וגרד הלימון.

מערבבים לתערובת אחיד.

מעבירים לכוסות הגשה .

מכניסים למקרר לקירור של כמה שעות עד להתייצבות הקרם.

 

מכינים ציפוי שוקולד – לא חובה אבל מוסיף המון

בבן מארי ממיסים את קוביות השוקולד – אפשר גם במיקרו בפולסים.

משלבים את שאר המרכיבים.

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל קרם השקדים.

מקשטים עם פירורי החלבה.

אפשר ומומלץ להגיש גם בתוספת פירות טריים.

 

זה נפלא 🙂

 

 

כל המתכונים הטבעונים שלי 

 

ואם אתם לא טבעונים או אלרגים לחלב – אפשר  בהחלט

להחליף את חלב השקדים ב- 2 כוסות חלב וחצי כוס שמנת מתוקה 

 

תגובות

תגובות