קרם בוואריה בשילוב פטל טרי

 

 

 

 

 

 

תמונה טיזר

 

 

 

 

קרם בוואריה – קלסיקה במיטבה.

מבוסס על קינוח בווארי גרמני מסורתי העשוי מקרם המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה.

 

קינוח שהיה להיט בשנות ה- 70  וה-80.

עדיין יש מסעדות שמגישות אותו בתפריט הקינוחים .

קינוח כייפי אורירי וטעים.

 

המתכון המקורי של רות סירקיס מהספר האגדי "מהמטבח באהבה"

עם שינויים קטנים שלי.

 

 

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

כוס ורבע  חלב

8 ג"ר ג'לטין ( פחות משקית) בערך כפית 

1/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

מקל וניל או כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל

1כף קורנפלור

1 שמנת מתוקה (250 ג"ר)

 

אופן ההכנה-

להמיס את הג'לטין ברבע כוס מים. 

להניח בסיר כבד חלמונים  סוכר, וניל, קורנפלור, חלב וג'לטין מומס.

לחמם על אש נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד במטרפה ידנית.

לבשל כ- 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

 

להוריד מהאש ולהעביר לקערה עם קרח לקירור של הקרם . להמשיך לבחוש מידי פעם עד שהקרם מתקרר.

להקציף את החלבונים עם כף סוכר לקצף נוקשה. לשלב את הקצף לקרם המקורר ולהגיע לתערובת אחידה.

 

להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לקרם .

להעביר את הקרם לתבנית יפה עדיף תבנית סיליקון שאפשר להפוך אותה למראה חגיגי  יותר .

אפשר כמובן בתבנית מרובעת .

אני שילבתי פטל טרי לקישוט בתחתית התבנית

  

ומעל בישקוטים חתוכים טבולים במעט ברנדי.

מכניסים לקירור לכמה שעות.

לפני ההגשה הופכים ומגישים.

אפשר להגיש גם בתוספת קלאסית של שוקולד מומס ואגוזים.

             

תגובות

תגובות