קראפין- מאפינס-קרואסון בשילוב שקדים

 

 

 

 IMG_6063

IMG_6069

IMG_6053

 

לא מזמן נתקלתי בסירטון ברשת להכנת קראפין.

 

 

הסירטון –כאן 

הרעיון הוא הכנת בצק דמוי קרואסון, בצק שמרים מלא בעלים בשיטה ממש נחמדה וקלה.

יוצרים פרחי בצק דמוי עלים ואופים בתבנית מאפינס.

אני הכנתי את הבצק בשיטה קצת שונה מהסירטון, אבל הרעיון דומה.

 

שלבתי בבצק גם שקדים טחונים עם אבקת סוכר .

הטעם של הקראפינס יצא בטעם של קרואסון שקדים מאוד עדין, לא מתוק ולא כבד מידי,

בדיוק כמו שאני אוהבת.

IMG_6042

 

IMG_6044

 

המצרכים להכנת הבצק –

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות שמן

2 כפות חומץ

כפית מלח

2 כפות סוכר

כ- כוס וחצי נוזלים -אני ערבבתי מים וחלב

200 ג"ר חמאה 

 

 

 

 

למילוי- 100 ג"ר שקדים טחונים

100 ג"ר אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

גרידת לימון

 

מניחים קמח מנופה בקערת המיקסר. משלבים את השמרים והסוכר.

מוסיפים נוזלים תוך כדי עירבול.

ממשיכים ללוש את הבצק כ-7 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה ומכסים.

מתפיחים כשעה.

 

מכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף לילה.

מוציאים את הבצק ומרדדים למלבן גדול.

מורחים 100 ג"ר חמאה על 2/3 בצק. 

מקפלים על 3.

מכניסים לקירור לשעתיים לפחות.

מוציאים ומרדדים את הבצק למלבן גדול ומקפלים שוב על שלוש, ללא חמאה.

מכניסים לקירור .שעתיים לפחות.

מחלקים את הבצק ל- 28 חלקים שווים.

רצוי להעזר במשקל.

מרדדים כל חלק למלבן דק מאוד.

מורחים על המלבן חמאה רכה . מפזרים תערובת השקדים וגרידת לימון.

IMG_5986  IMG_5995

מגלגלים תוך כדי הידוק לכרוכית.

IMG_5997

חותכים את הכרוכית לשני חלקים. מכל חלק יוצרים פרח תוך כדי סיבוב.

IMG_6001  IMG_6002  IMG_6003

מניחים בתבנית שקעים משומנת במעט חמאה.

IMG_6014

מכסים ומתפיחים כשעה לפחות.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה.

כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים בסירופ סוכר.

IMG_6016

מאפה מהסרטים !

IMG_6063

IMG_6040

IMG_6065

 

תהנו 🙂

 

סירופ סוכר-

1/4 כוס מים ושליש כוס סוכר – להרתיח לקבלת סירופ- להוסיף טיפות לימון או רום.

 

כנסו לכל מאפי השמרים שלי 

 

 

 

תגובות

תגובות