קראנץ שמרים מלוח בשילוב מנגולד ריקוטה וגבינות עיזים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_1108

 

קראנץ שמרים מלוח – רעיון נהדר לאירוח 

בצק של לחם ממולא בכל טוב .

גם טעים וגם נראה נהדר על השולחן.

אני מאוד אוהבת מנגולד /תרד  ירק המשתלב נהדר עם גבינות עיזים, לכן שילבתי אותן במתכון. 

אפשר לשלב במתכון כל גבינה שאתם אוהבים.

 

מצרכים לבצק- להכנת 2 קראנצים

250 ג”ר קמח לבן
100 ג”ר קמח שיפון (אפשר רגיל)
1 כפית מלאה שמרים  יבשים
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית בזיליקום יבש
3/4 כוס מים 

מצרכים למלית-

1 בצל גדול פרוס

2 חבילות מנגולד רק החלק הירוק

250 ג”ר ריקוטה

חצי גליל גבינת עיזים פרוס דק

6 כפות פטה עיזים מפוררת.

 

אופן ההכנה-

נתחיל בהכנת הבצק

במיקסר להניח את הקמחים השמרים והסוכר, להוסיף את המים ולהתחיל ללוש.

לאחר כ 2 דקות להוסיף שמן , ולהמשיך ללוש מספר דקות , לקבלת בצק רך.

לשלב את התבלינים והמלח לקראת הסוף.

להניח להתפחה של כשעה.

אפשר גם להכין מראש ולהכניס להתפחה  במקרר.

 

הכנת המלית-

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה.

את המנגולד לחלוט במים חמים, לסחוט ולקצוץ מעט.

לערבב ריקוטה עם מנגולד, לתבל במלח ופלפל.

 

לחלק בצק ל-2  

לפתוח כל חלק למלבן גדול 40/30

למרוח חצי ממלית המנגולד, להניח טבעות בצל מעל ולפזר את גבינות העיזים.

IMG_1038   IMG_1039   IMG_1040

 

לגלגל לכרוכית, לחתוך באמצע ולסובב בצורת בורג.

להניח בתבנית לתפיחה של כשעה.

IMG_1058

לטפטף מעט שמן זית ולהכניס לאפייה בתנור מחומם מראש 180 לכ- 30 דקות.

IMG_1108

 

IMG_1117

 

בתאבון 🙂

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

 

חזרה לדף הבית !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments