קראנץ שמרים מלוח בשילוב מנגולד ריקוטה וגבינות עיזים

IMG_1108

 

קראנץ שמרים מלוח – רעיון נהדר לאירוח 

בצק של לחם ממולא בכל טוב כיד הדימיון.

גם טעים וגם נראה נהדר על השולחן.

אני מאוד אוהבת מנגולד /תרד  ירק המשתלב נהדר עם גבינות עיזים, לכן שילבתי אותן במתכון. 

אפשר לשלב במתכון כל גבינה שאתם אוהבים.

 

מצרכים לבצק- להכנת 2 קראנצים

250 ג"ר קמח לבן
100 ג"ר קמח שיפון (אפשר רגיל)
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית בזיליקום יבש
3/4 כוס מים 

מצרכים למלית-

1 בצל גדול פרוס

2 חבילות מנגולד רק החלק הירוק

250 ג"ר ריקוטה

חצי גליל גבינת עיזים פרוס דק

6 כפות פטה עיזים מפוררת.

 

אופן ההכנה-

נתחיל בהכנת הבצק

במיקסר להניח את הקמחים השמרים והסוכר, להוסיף את המים ולהתחיל ללוש.

לאחר כ 2 דקות להוסיף שמן , ולהמשיך ללוש מספר דקות , לקבלת בצק רך.

לשלב את התבלינים והמלח לקראת הסוף.

להניח להתפחה של כשעה.

אפשר גם להכין מראש ולהכניס להתפחה  במקרר.

 

הכנת המלית-

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה.

את המנגולד לחלוט במים חמים, לסחוט ולקצוץ מעט.

לערבב ריקוטה עם מנגולד, לתבל במלח ופלפל.

 

לחלק בצק ל-2  

לפתוח כל חלק למלבן גדול 40/30

למרוח חצי ממלית המנגולד, להניח טבעות בצל מעל ולפזר את גבינות העיזים.

IMG_1038   IMG_1039   IMG_1040

 

לגלגל לכרוכית, לחתוך באמצע ולסובב בצורת בורג.

להניח בתבנית לתפיחה של כשעה.

IMG_1058

לטפטף מעט שמן זית ולהכניס לאפייה בתנור מחומם מראש 180 לכ- 30 דקות.

IMG_1108

 

IMG_1117

 

בתאבון 🙂

 

 

 

 

תגובות

תגובות