קראנץ שמרים גבינה ופירות יער

 

אני מאוד אוהבת את השילוב של חמוץ ומתוק .

לכן גם תמצאו בבלוג שלי הרבה קינוחים ועוגות עם פירות, במיוחד בקיץ.

 

שילוב של גבינה מתוקה וקרמית עם פירות יער חמצמצים בצבעים מרהיבים.

הכנתי בצק שמרים מעולה לקראנצים ,

ושילבתי את הפירות במלית הגבינה.

יצאו עוגות רכות, טעימות ויפות מראה 😉

 

 

 

מצרכים-  להכנת 3 קראנצים/כרוכיות

4 כוסות קמח

כף שמרים יבשים/25 ג"ר טריים

1/4 כוס סוכר

חצי כפית מלח

2 חלמונים

כ- 3/4 כוס חלב

200 ג"ר חמאה רכה

כפית גרד לימון טרי

 

מצרכים למלית הגבינה –  למילוי של 2 עוגות

250 ג"ר גבינת טוב טעם או כנען/טוברוג

100 ג"ר מסקרפונה

1/2 מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל

גרד מחצי לימון

כף קמח/קורנפלור

ביצה קטנה

1/2 כוס סוכר

חופן נדיב פירות יער אוכמניות/פטל קפואים או טריים. אני שילבתי גם דובדבנים.

 

אופן הכנת הבצק –

מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.

מנפים את הקמח לקערת המיקסר.

מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה.

לאחר לישה איטית של כ-5 דקות,  משלבים 100 ג"ר חמאה.

ממשיכים בלישה איטית עוד  כ- 7 דקות . 

לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון. מניחים את הבצק בקערה.

משהים אותו כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן למכניסים לקירור של כשעתיים לפחות.

 

 מרדדים את הבצק למלבן גדול. ומורחים את  100 ג"ר החמאה הנותרת, על 2/3 בצק ומקפלים על שלוש . 

עוטפים בניילון לא הדוק. מכניסים למקרר לקירור – 4 שעות לפחות.

מרדדים שוב את הבצק למלבן גדול ומקפלים על שלוש.

מכניסים לקירור ללילה.

מחלקים את הבצק ל- 3

מכינים את המילוי-

מערבבים בקערה את הגבינות עם שאר המצרכים לתערובת אחידה.

מחלקים את התערובת ל- 2 

לחלק אחד משלבים חופן פירות יער .

 

מרדדים שליש בצק למלבן גדול 30/45

מורחים את תערובת הגבינה עם פירות היער על כל משטח המלבן.

מגלגלים לכרוכית , חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג לקראנץ.

מניחים בתבנית אינגלישקייק.

על המלבן השני, מניחים במרכז את תערובת הגבינה.

מניחים על התערובת את פירות- אני שילבתי פטל.

חותכים מהצדדים אלכסונים וסוגרים אחד מעל השני.

מניחים בתבנית אינגליש קייק.

מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כ3/4 שעה.

מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 170-180 מעלות לאפייה של כ- 45 דקות.

כשהעוגות יוצאות מהתנור אפשר לזגג במי סוכר – 1/4 כוס מים 4 כפות סוכר להרתיח עם 2-3 טיפות לימון או וניל.

 

 

 

 

תגובות

תגובות