קראנץ שמרים במלית שוקולד ומרנג

 

קראנץ שמרים נהדר במלית שוקולד משובחת .

ולתוספת קראנצ'ית ונעימה הוספתי מעל המלית פירורי מרנג (נשיקות)

 

ממממ טעים 🙂

 

וכך מכינים-

 

הבצק ל- 5-6 עוגות תבנית אינגליש קייק

קילו קמח

1/2 כוס סוכר

2 כפות שמרים יבשים

4 חלמונים

4 כפות שמן

300 גר' חמאה

גרד מלימון

וניל

כפית מלח

כ- 2 כוסות חלב 

 

המלית – לקראנץ אחד

100 גר' שוקולד מריר

3 כפות שמנת מתוקה

25 גר' חמאה

1/4 כוס אבקת סוכר

רום או קינמון

פרורים של נשיקות מרנג 

 

הכנת המלית- מכניסים את השוקולד והשמנת לחימום קל במיקרו.

לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את שאר המרכיבים.

מערבבים לתערובת אחידה – נוצר קרם חלק ונעים.

מקררים.

הכנת הבצק-

בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.

מניחים במקסר  קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,שמן,סוכר וחלב.

מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,

ממשיכים ללוש מספר דקות, עד לקבלת בצק רך  וגמיש.

מניחים בקערה להתפחה של כשעה.

מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.

מחלקים בצק ל- 5

מרדדים למלבן גדול-

מורחים את השוקולד ומפזרים שברים של מרנג

סוגרים לכרוכית ויוצרים בורג לקראנץ

מניחים בתבנית להתפחה כשעה

אופים 180 מעלות כחצי שעה 

 

נפלא תכינו !

עוד רעיונות למילוי בצק השמרים 

תגובות

תגובות