קראנץ שמרים אלפחורס

 

IMG_5249

IMG_5194

 

השבוע היה לי העונג להשתתף בסדנת אפייה עם הקונדיטור  האחד והיחיד-  מיקי שמו.

הסדנה עסקה איך לא… בשמרים.

קיבלנו טיפים מצוינים לעבודה ואפייה עם שמרים.

מיקי מאוד מדויק בהסברים שלו ותמיד יש מה ללמוד ולחדש.

טיפ הכי חשוב- לעבוד עם בצק שמרים קר.

 

בסוף הסדנא קיבלנו את הבצק שהכנו לאפות בבית.

אז הכנתי אותו בכמה טעמים ואחד ממש חדש וטעים בטעם אלפחורס.

מי שאוהב את טעם העוגייה יאהב את הקראנץ הזה.

 

המתכון של הבצק הוא של מיקי , נמצא כמעט בכל האתרים באינטרנט .

מיקי מחלק את הבצק ל- 3 עוגות אני חילקתי אותו ל- 4 עוגות.

 

מצרכים לבצק השמרים- מיקי שמו

770 ג"ר קמח (5 וחצי כוסות)

3/4 כוס סוכר

1/2 שקית שמרית

3/4 שקית משפר אפייה

3 ביצים 

180 מ"ל מים/חלב (3/4 כוס)

1 כפית וניל

קליפת לימון מגורדת

200 ג"ר חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כפית מלח

 

למלית אלפחורס- לעוגה אחת

2 כפות גדושות ריבת חלב

3 כפות חלב מרוכז( אם אין לכם, אפשר להשתמש רק ב-ריבת חלב)

חופן נדיב קוקוס

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

 

אופן הכנת הבצק-

מערבבים קמח מנופה,סוכר,שמרים,משפר אפיה,במיקסר ומשלבים ביצים,מים,וניל וקליפת לימון.

מערבבים במהירות בינונית במשך כ- 4-5 דקות. משלבים את קוביות החמאה בהדרגה.

ממשיכים ללוש עוד כ- 6-7 דקות. דקה לפני סיום מוסיפים גם את המלח.

מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה.

מכניסים לקירור לילה במקרר.

מחלקים את הבצק ל- 4 . מכל חלק מכינים קראנץ/עוגה.

מערבבים את ריבת החלב עם החלב המרוכז.

IMG_5132

מרדדים את הבצק לעלה גדול.

מורחים את תערובת ריבת החלב בנדיבות.

מפזרים קוקוס ומעל אגוזי מלך גרוסים.

IMG_5135

מגלגלים לכרוכית.

חותכים את הגליל לאורכו ומלפפים את שני החלקים לצורת בורג.

מניחים בתבנית.

מתפיחים כשעה . מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחום מראש 180-170 לאפייה של כחצי שעה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור לזגג בסירופ סוכר.

IMG_5199

1/4 כוס סוכר 1/3 כוס מים להרתיח להוסיף טיפות לימון או וניל.

IMG_5194

IMG_5246

 

IMG_5250

 

עוד קראנץ  אחד האהובים אצלי בבית -במילוי שוקולד השחר 🙂

הקליעה כמו צמה של חלה

IMG_5176

לא התאפקנו חתכנו חם…

IMG_5187

 

IMG_5185

IMG_5183

 

כנסו לכל מתכוני השמרים שלי  

 

 

 

תגובות

תגובות