קציצות שעועית שחורה וחומוס ברוטב עגבניות

  

 

 

קציצות צמחוניות/טבעוניות שמכילות תערובת של שעועית שחורה,

חומוס שבור ירק ותבלינים.

הקציצות מבושלות ברוטב עגבניות עשיר.

מעין קציצות "בשר" צמחוניות.

ארוחה עשירה מאוד וטעימה.

המצרכים –

1/2 כוס שעועית שחורה

1/2 כוס חומוס (השתמשתי בחומוס שבור – נראה כמו אפונה יבשה רק בצבע צהוב)

אפשר להחליף את החומוס בעדשים או אפונה ירוקה יבשה

בצל גדול

1-2 שיני שום

פרוסת לחם מלא רטובה סחוטה

1/4 כוס קואקר

עלים ירוקים – פטרוזיליה ובזיליקום טריים

מעט פלפל ירוק חריף  או צ'ילי

תבלינים לפי טעם – שמתי ראס אל חנות

אפשר כמון , כורכום.

מלח, פלפל שחור

 

לציר עגבניות-

בצל קטן קצוץ

שן שום

4 עגבניות בשלות או קופסה עגבניות חתוכות דק 400 גר'

מעט בזיליקום קצוץ

אפשר צ'ילי חריף

מלח, פלפל

 

משרים את הקטניות 24 שעות במים.

מעבירים למעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים לתערובת אחידה.

יוצרים קציצות.

משמנים מחבת טפלון עם מעט שמן זית וצולים את הקציצות משני הצדדים.

 

מכינים רוטב עגבניות בסיר-

מטגנים ב 2-3 כפות שמן זית בצל קצוץ, משלבים שן שום כתושה, מוסיפים קופסה עגבניות חתוכות דק.

מעט מים.מתבלים במלח ופלפל.

בזיליקום קצוץ.

מעבירים את הקציצות המטוגנות לתוך הרוטב ומבשלים כל אש נמוכה כ 45 דקות עד שעה.

 

נפלא 🙂 

טעים להגיש בתוספת אורז או ספגטי 

 

כל המתכונים הטבעונים שלי 

 

תגובות

תגובות